Vojvođanski jug: Incidenti u Šajkašu, Beočinci "zacementirali" Indeks

Crvena zvezda sa Najlona iznenadila je na svom terenu Slobodu iz Donjeg Tovarnika, dok su Beočinci na gostovanju iznenadili "studente".
Vojvođanski jug: Incidenti u Šajkašu, Beočinci "zacementirali" Indeks
Foto: 021.rs
Tim sa Najlona ostvario je drugu uzastopnu pobedu, a ovog puta su snage odmerili sa Slobodom iz Donjeg Tovarnika, trećeplasirane ekipe u šampionatu. Do pobede su došli rezultatom 1:0, golom Kisića. Iako su momci iz Donjeg Tovarnika imali solidne šanse za izjednačenje, odbrana Crvene zvezde je dobro odradila svoj deo posla i obezbedila nova tri boda za Novosađane.
 
Derbi kola igrao se u Šajkašu, gde je Borac dočekao Novi Sad. Međutim, derbi nije obeležilo sportsko nadmetanje, nego, kako navode u Novom Sadu, negostoprimstvo domaćina, zbog čega su im uputili protestno pismo. 
 
Novi Sad je poveo golom Janjića, a domaćini su odmah tražili da se poništi taj gol, jer je navodno bilo igre rukom. Uspeli su na kraju domaćini da dođu do preokreta. Grgić je pogodio za izjednačenje, a isti igrač je tri minuta pred kraj ponovo pogodio i doneo tri boda svom timu.
 
RFK Novi Sad je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu objavio dopis "povodom incidenata u Šajkašu", u kojem se ironično zahvaljuju na srdačnom dočeku i gostoprimstvu, navodeći kako su članovi uprave "kanarinaca", igrači i stručni štab mogli da "uživaju u salvi uvreda, pretnji i fizičkih napada".
 
"Posebnu zahvalnost dugujemo uglednim sportskim radnicima gospodinu Dušanu Đuriću i gospodinu Dušku Ignjiću koji su dali veliki doprinos jačanju prijateljskih veza dva kluba. Veći doprinos gospodina Đurića, na obostranu žalost, sprečili su pripadnici MUP-a. Ipak, na visini zadatka od prve do poslednje minute bio je komesar za bezbednost Duško Ignjić koji je uz aut liniju, a u dva navrata i na terenu, fizički nasrtao na naše igrače. Uz svu ovu ironiju i sarkazam, duboko pogođeni situacijom u kojoj smo se našli, ovim putem vas obaveštavamo da fudbalski klub RFК Novi Sad 1921 prekida svaku vrstu saradnje sa Fudbalskim klubom Borac iz Šajkaša. Igračima Borca čestitamo na zasluženoj pobedi", navodi se u dopisu Novog Sada.
 
Jedinstvo iz Rumenke, posle lošijeg izdanja u utakmici protiv Cementa, vratilo se na pravu stazu i deklasiralo Jugović iz Kaća. Otključali su gol gostiju već u 4. minutu, kada je udarcem glavom Skoko zabio za 1:0. 
 
Bio je to samo uvod u ono što će se videti u prvom poluvremenu, a to je rezultat od 5:0. Istakao se Stevica Veselinović, sjajni golgeter koji je briljirao prošle sezone i koji se u tim vratio na prošloj utakmici, već u prvih 45. minuta upisao je het-trik. Stojanović je povisio na 5:0 pre odlaska na pauzu.
 
Već na startu drugog dela igre Gadžić je rezultat postavio na 6:0. Gosti su uspeli da namincaju dva gola, zahvaljujući preciznosti Šepa i Pekeza. Naravno, bilo je to daleko od dovoljnog za bilo šta, pogotovo što je Đanković postavio konačan rezultat na 7:2.
 
Igrači Indeksa dočekali su beočinski Cement na svom Đačkom igralištu. Cement je pobedom od 1:0 uspeo da se popne na 6. mesto Vojvođanske lige Jug i preskoči upravo Indeks. 
 
Beočinci su imali problema sa igračkim kadrom, ali su očigledno bilo više motivisani od "studenata". Nova tri boda Cementu doneo je Zeljković, pogotokom u 70. minutu meča.
 
U ostalim utakmicama sastali su se: Sloga (Temerin) - Radnički 1:0, Sloga (Erdevik) - Mladost 2:1, Budućnost - Podunavac 1:0, Hajduk - Jadran 3:0, Sremac Vojka - Podrinje 3:0.
 
  
  • Ja

    22.11.2020 17:10
    Svinjari
    Zabraniti fudbal u Srbiji, preorati sve terene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.