Voša preko Proletera do četvrtine finala Kupa Srbije, Čović zaustavio svoj bivši klub

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtinu finala Kupa Srbije, pošto su na "Karađorđu" savladali Proleter, rezultatom 2:0.
Voša preko Proletera do četvrtine finala Kupa Srbije, Čović zaustavio svoj bivši klub
Foto: 021.rs
Očekivala se čvrsta igra bez mnogo golova, s obzirom na to da gradski rival Vojvodine ima jednu od najefikasnijih odbrana u ligi. Ipak, Voša je uspela da probije otpor, a prvi gol je postigao bivši igrač tima sa Slane bare, Nemanja Čović, u 61. minutu meča. Drugi pogodak za crveno-bele ide na ime Dejana Zukića, koji je mrežu zatresao u nadoknadi vremena.
 
Utakmica je počela prilično sporo i na prvu priliku se čekao 16. minut, kada je Đorđević prošao pored jednog igrača Proletera, odigrao dupli pas sa Vukadinovićem i potom proigrao Mrkaića, koji je šutirao sa svega dva-tri metra, ali je Elesin "skinuo" njegov udarac.
 
Do kraja prvih 45 minuta igre, Vojvodina je napadala, a Proleter se branio. Ipak, izabranici Nenada Lalatovića nisu uspevali ozbiljnije da priprete gradskom rivalu, koji ove jeseni igra svoj najbolji fudbal otkad se plasirao u Superligu Srbije.
 
Nastavila je Voša da preti i u drugom poluvremenu, ovog puta nešto ozbiljnije, pa je udarac Devetka glavom otišao nekoliko centimetara iznad prečke. Ređale su se prilike, ali je Elesin uspevao da zaustavi navalu Vojvodine.
 
Momčilo Mrkaić, koji je ove sezone standardan u prvoj postavi, postigao je svega dva gola u ligi, pa je tek jedino opravdanje zbog čega ga Lalatović gura u prvi plan to da zbog svoje snažne građe na sebi često ima dvojicu igrača. No, njegov izlazak sa terena i ulazak Petra Bojića, najboljeg strelca tima, pokazalo se kao dobra odluka, s obzirom na to da je upravo Bojić odlično proigrao u šesnaestercu Vukadinovića, koji je zatim pronašao Čovića. Nekadašnji igrač Proletera je iz prve šutirao i poslao loptu u mrežu za vođstvo od 1:0.
 
U nastavku je Vojvodina pripretila u još nekoliko navrata, Čović je bio blizu drugog pogotka, ali njegov udarac ka golu Elesina, nakon što je presekao pas zadnje linije Proletera, nije bio dovoljno precizan. 
 
Lalatović je iz igre izveo Čovića, a umesto njega je ušao mladi Dejan Zukić. Nakon 15 minuta provedenih na terenu, Zukić je iskoristio svoju priliku i zatresao mrežu protivničkoj tima. Kapiten Voše je proigrao Zukića, koji je primio loptu na dvadesetak metara od gola, krenuo napred i preciznim udarcem uvećao prednost svog tima.
 
Osim Vojvodine, u četvrtinu finala plasirali su se Partizan, Voždovac, Radnik, Spartak, TSC, IMT, dok Crvena zvezda tek treba da odigra meč sa Radom.
  • Detelinara

    27.11.2020 10:25
    @liman
    Detelinara cela crno bela!
  • Liman

    26.11.2020 20:52
    @Detelinarac
    Igraj Vošo ti si naša!
    A ti nisi nikakav Detelinarac kad voliš neke klubove koji s Detelinarom veze nikad nisu imali, promeni ti prijatelju nick u neki Ritopek ili Marinkovu baru, onda ćeš biti svoj da svojima. Pozdrav
  • Neko iz mase

    26.11.2020 19:15
    Mirna Bačka
    Ozbiljan klub.Sreća naša što smo njegovi navijači.Tek nam slede još bolji dani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.