Doktor pliVanja - mladi Novosađanin osvaja Srbiju

Novosađanin Vanja Reljin nedavno je postao prvak Vojvodine u plivanju, u disciplini 200 metara mešovito, a sada se priprema za takmičenje i osvajanje državnog šampionata.
Doktor pliVanja - mladi Novosađanin osvaja Srbiju
Foto: 021.rs (Privatna arhiva)
Nekada se podesi tako da ime savršeno odgovara sportu, profesiju, hobiju, koji neko voli i u kojem je uspešan. To zna najbolje petnaestogodišnji Vanja Reljin, u svom plivačkom klubu nazvan - Doktor pliVanja.
 
Mladi Novosađanin je već godinama uzdanica plivačkog sporta u Srbiji, koje trenira od svoje četvrte godine. Trenutno je vlasnik tri kadetska i jednog pionirskog rekorda u Srbiji, sve u disciplini mešovito, na 100, 200 i 400 metara. U dosadašnjoj karijeri, sa svojih 15 godina, osvojio je gotovo 200 medalja, a poslednje četiri godine učesnik je razvojnih kampova Plivačkog saveza Srbije.
 
Stasao je u Plivačkom klubu "Novi Sad", gde je sa 15 godina postao član prvog tima kod trenera Đorđa Agbabe. Poslednju medalju osvojio je u svom gradu, gde se okitio naslovom juniorskog prvaka Vojvodine na 200 metara mešovito. Osim toga, u istoj trci je uzeo i seniorsko zlato. 
 
"Poslednje takmičenje je bilo nešto drugačije nego inače, zbog čitave ove situacije sa korona virusom. Plivali smo u manjem broju, mere su bile dosta rigorozne i učestvovali su takmičari iz Novog Sada i Sremske Mitrovice. Zadovoljan jesam titulom, iako sam plivao lošije od svog najboljeg vremena. S ovim isplivanim vremenom nisam baš zadovoljan, a ova situacija ne opravdava taj rezultat", kritikuje sebe Vanja, iako ima potpuno pravo da se pohvali ostvarenim.
 

Vanja je danas u Kragujevcu OBORIO DRŽAVNI REKORD za kadete na 50m prsno (32:36), i odbranio titulu ŠKOLSKOG PRVAKA SRBIJE! Umeš ti i da iznenadiš, derane :) :) :)

Posted by Nebojša Reljin on Среда, 05. децембар 2018.
 
Kako dodaje, trebalo bi da trenira više nego inače, kako bi isplivao rezultat kakav očekuje. Korona virus i pandemijska situacija svakako komplikuju svakodnevne aktivnosti, pogotovo onima koji, osim profesionalnog bavljenja sporta, još pohađaju i srednju školu. 
 
"Uskraćeni smo za dosta toga zbog pandemije. Školu pohađam i onlajn, a ponekad odradim dvostruki trening kako bih stigao i u školu. Ipak, idem u Sportski smer E-gimnazije, pa se tolerišu izostanci", dodaje Vanja za 021.rs.
 
O kakvom se talentu radi govori dosta i to što je ušao na spisak potencijalnih učesnika Olimpijskih igara mladih 2022. godine. Međutim, ako je ova godina nešto pokazala, to je onda da se planovi mogu praviti, ali da uvek može da se pojavi nešto neočekivano. Zato treba ići korak po korak - prvi je državno prvenstvo u Beograd.
 
  
 
"Krajem godine se organizuje državno prvenstvo i tu svi plivaju. Nadam se da će se sve organizovati kada treba, iako ne znam kako će sve izgledati zbog aktuelne situacije. Svakako, spremam se za to takmičenje i nadam se dobrom rezultatu", poručuje ovaj Novosađanin.
 
Situacija se dosta promenila u odnosu na prošlu godinu, za čim pomalo žali i sam Vanja, jer je tada imao priliku da putuje, da sretne i da se takmiči sa najboljim plivačima, pa je mogao da uporedi sebe sa njima. 
 
 
Iako ima oko 200 osvojenih medalja do sada, one mu, kaže, ne znače mnogo. 
 
"Važan mi je rezultat koji isplivam. Najviše sam zadovoljan sa poslednjim državnim rekordom koji sam oborio, a to je 100 metara mešovito", zaključuje Vanja Reljin za 021.rs.
 
Doktor je do sada osvajao medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a sa 15 godina očekuju se nove medalje i novi rekordi. Prvi korak je državni šampionat. 
  • Plivaci

    28.11.2020 08:19
    Rekorderi
    Ima tu jos rekordera i drzavnih prvaka. Moze se i statistika izvuci. Svi oni su stipendije zasluzili.
  • Milan

    28.11.2020 06:45
    Cestitke
    Cestitke za mladog plivaca i redakciju koja mu je dala prostor. Novi Sad ima toliko mnogo portala i lokalnih tv stanica i dok recimo u Pancevu i Sapcu mladi atleticari (za klasu slabiji od novosadskih) ne silaze sa lokalnih medija kod nas se ne moze procitati nista o talentima koji donose medalje sa balkanskih prvenstava. Nadam se da ce ovaj tekst biti prvi u nizu koji predstavlja mlade talente,a njima ova vrsta promocije mnogo znaci.
  • Moci ce

    28.11.2020 02:50
    Mr Good
    Naravno da nije na svom maksimumu. Vanja je mlad jos raste.Kad dostigne potrebnu visinu za par godina tek ce da pliva...
    Najtalentovaniji mlad plivac , buduci olimpijac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.