Vošin račun blokiran zbog 24 miliona, prodaja igrača kao rešenje problema: "Vidimo svetlo na kraju tunela"

Račun Fudbalskog kluba Vojvodina već mesec dana se nalazi u blokadi zbog duga, čiji je iznos dostigao 24,3 miliona dinara.
Vošin račun blokiran zbog 24 miliona, prodaja igrača kao rešenje problema: "Vidimo svetlo na kraju tunela"
Foto: 021.rs
Voša je u ovu godinu ušla sa blokiranim računom, i tada je blokada trajala od septembra 2019. do sredine januara 2020. Nakon toga, račun je u ovoj godini bio blokiran još sedam puta, a poslednja blokada otpočela je 12. novembra. 
 
Račun je blokirala Poreska uprava Novog Sada i blokada je dostigla čak 24,3 miliona dinara, a određena je mera zabrane raspolaganja novčanim sredstvima. U međuvremenu, 23. novembra, reagovao je i javni izvršitelj.
 
Klub se već izvesno vreme nalazi u finansijskim problemima, ali je nova-stara uprava optimistična da će uspeti da ih reši. Kulminacija finansijskih problema je bilo moljenje šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića da se igračima i zaposlenima u radnoj zajednici isplate zaostale zarade.
 
Novi predsednik Upravnog odbora Dragoljub Samardžić kaže da se vidi svetlo na kraju tunela, te da će sutra početi isplata zarada.
 
"Ako vam sada kažem da smo u mnogo boljoj finansijskoj situaciji u odnosu na pre dve, tri godine, možda nema logike, ali ja vam kažem da je tako. Mi sada u klubu tačno vidimo svetlo na kraju tunela. Pre dve godine je bio apsolutni mrak, sve nam je bilo iznenađenje, naše obaveze su ispadale fantastičnom brzinom svakodnevno. Nismo mogli da posložimo sve naše obaveze. U ovom trenutku smo u blokadi, blokirala nas je Poreska uprava. To je naša najveća obaveza i od nje ne bežimo. Trenutno smo u blokadi, ali isto tako smo u poslednjih 35 dana već platili 35 miliona istog tog poreza. Neko je pre nas napravio te obaveze i mi to sada moramo da rešavamo", kaže Samardžić.
 
On dodaje da je njemu glavni cilj da Vojvodina "vrlo brzo ne duguje nikome ni dinar". Međutim, to znači prodaju igrača.
 
"To znači da moramo da uđemo u tržište sa igračima, da vidimo šta imamo od igrača, šta možemo da ponudimo tržištu, jer to rade svi klubovi. Svi klubovi danas žive od toga šta mogu da ponude fudbalskom tržištu. To nismo odavno radili. Moja tendencija i rad će biti usmereni ka tome, ne da mi sad nudimo i delimo igrače, ali da napravimo jedan kvalitet koji će da zainteresuje nekoga. Mi smo pobednici Kupa, fantastične treće mesto, imamo odlične rezultate i dogodi se da niko nije zainteresovan ni za jednog našeg igrača. Nudićemo tržištu samo igrača koji je nama finansijski boljitak, a novac nam je potreban, ili koji je tog trenutka zreo da ode. Svako prodaje, odnosno ustupa drugom klubu, igrača kad najviše vredi, jer to je cilj kluba - da ga napraviš i tada ideš u transfer, a ne kada je on u začetku ili kad je u zalasku", poručuje Samardžić.
 
On je zaključio da je Vojvodina u proteklom periodu imala dva transfera (Emil Rockov i Ranko Veselinović), te da je to za klub kakav je novosadski, veoma malo.
 
Klub je već isplatio tri premije, a jedan deo igrača je dobio i nagradu za Kup takmičenje. U međuvremenu, Lalatović je apelovao na novog predsednika da do četvrtka isplate rate i plate igračima, ali i da daju zaslužene zarade zaposlenima u klubu.
 
"Zaposlenima se duguju čak četiri plate. Pa ne moraju baš četiri, bilo bi dobro, ali ako nemaju onda barem da im daju dve plate. Dolazi Nova godina, praznici i jednostavno uvek je lepo da okitiš jelku, detetu da daš čokoladu, napraviš večeru za Novu godinu. Oni samo žele da im frižideri budu puni i da sa svojom decom proslave praznike. Želim da im se te želje ostvare i nadam se da će predsednik Samardžić uspeti da im se sve to obezbedi", poručio je Lalatović.
  • HAJDEMO ZA BEOGRAD!

    15.12.2020 19:33
    GARAVI SOKAK PREDLAŽE VOŠI

    Ovde kod nas u Čikagu gradu
    stalno lažu, muvaju i kradu
    nema istine i pravde
    zato ajdemo odavde

    Ajdemo u Beograd,
    jer tamo ima sve.
    Ajdemo u Beograd i ne vraćamo se

    Ajdemo u Beograd,
    jer tamo ima sve.
    Ajdemo u Beograd i ne vraćamo se

    Ovde kod nas u Kazablanci
    nema novaca u banci
    Sve su pokupili indijanci
    Hemfri Bogart i ostali stranci.

    Ajdemo u Beograd,
    jer tamo ima sve.
    Ajdemo u Beograd i ne vraćamo se

    Ajdemo u Beograd,
    jer tamo ima sve.
    Ajdemo u Beograd i ne vraćamo se

    Teksas jeste zemlja velika
    bogata sa žitom i voćem
    Al' Beograd je srpska Amerika
    i tamo moja draga hoce

    Ajdemo u Beograd,
    jer tamo ima sve.
    Ajdemo u Beograd i ne vraćamo se (2x)

    Hoću-neću-hoću to se radi noću
    svaka duša spava
    to je radost prava
    Prvi kaže ajde, ajde
    Drugi kaže kuda, kuda
    Treći kaže Za Beograd
    A četvrti Svi ovuda!

    Ajdemo u Beograd,
    jer tamo ima sve.
    Ajdemo u Beograd i ne vraćamo se (5x)
  • vidovit

    14.12.2020 22:59
    sve znam
    ZUKIĆ ILI TOPIĆ U ZVEZDU I SVI PROBLEMI REŠENI. Svi da se učlane u sns i da navijaju za zvezdu i šta tu nije jasno?
  • @@retoricko pitanje

    14.12.2020 17:46
    Budi realan
    Pa naravno da su Titovi, nece valjda biti Cica Drazini ili Djujicevi 1945.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport