Odbojkaši Voše otputovali u Moskvu, čeka ih duel sa Dinamom

Odbojkaši Vojvodine otputovali su u Moskvu, gde će odigrati meč osmine finala CEV kupa protiv ruskog Dinama.
Odbojkaši Voše otputovali u Moskvu, čeka ih duel sa Dinamom
Foto: 021.rs
Prema novom sistemu takmičenja, zbog pandemije korona virusa, Evropska odbojkaška konfederacija organizovala je ovaj deo takmičenja kroz takozvane mehure. U četiri mehura nalaze se po četiri ekipe, koje igraju međusobno najpre osminu, a zatim i četvrtfinale. 
 
Ono što je definitivno jeste to da crveno-beli ove sezone na evropskoj sceni nisu baš imali sreće sa žrebom, jer su posle Trentina, sada u CEV kupu dobili snažni Dinamo iz Moskve, a opet na gostujućem terenu. Pobednik tog duela dan kasnije, takođe u Moskvi, u Dinamo Volley Areni igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz susret Amisoft Groningen - Arkada Galaci.
 
"Imamo lepu priliku da igramo sa jednim od najjačih evropskih timova. Znamo koliko je ruska liga jaka, Dinamo je u vrhu, odličan je i kao tim, ali i po imenima. Motivacije će biti sigurno mnogo, mislim da smo u dobroj formi i da ovaj meč dolazi u pravom momentu za nas. Nemamo šta da izgubimo, Rusi jesu favoriti i domaćini su, ali teren je taj koji odlučuje. Navikli smo na sve to i moramo naučiti da igramo dobro u gostima, kao i kod kuće. Iznenađenje je uvek moguće", poručuje Aleksandar Blagojević.
 
Sportski direktor Slobodan Boškan kaže da sistem takmičenja jeste neuobičajen, ali da svi timovi, zbog situacije, jednostavno moraju tako.
 
"Ovde se nalaze četiri ekipe, a nas očekuje važan meč osmine finala protiv Dinama, koji je i domaćin. Za nas je veliki izazov igrati protiv takvog tima i to u Moskvi. Svi su dobro, igrači i stručni štab, a danas imamo dovoljno vremena da se priviknemo na vremensku zonu, da dobro treniramo i pripremimo se za utakmicu", zaključuje Boškan.
 
Meč između Vojvodine i Dinama igra se u sredu, 16. decembra, u 17 časova po našem vremenu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport