Milan Kosanović novi sportski direktor Vojvodine

Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio Milana Kosanovića kao svog novog sportskog direktora.
Na taj način se Kosanović vratio u klub - prethodno je sedam godina bio trener mlađih selekcija, a potom i asistent u stručnom štabu prvog tima i koordinator omladinske škole "Ilija Pantelić".
 
Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić rekao je da je zadovoljan zbog angažovanja Kosanovića, naglasivši da je svestan da je javnost očekivala da novi sportski direktor bude imenovan i ranije.
 
"Sa postavljanjem novog sportskog direktora smo čekali zbog toga što smo želeli da definišemo politiku kluba i napravimo plan njegovog razvoja u naredne tri godine. Tek kada smo to uradili, mogli smo da se okrenemo profilu sportskog direktora koji će to uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog i zahvaljujući angažmanu trenera Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo i dalje, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade igrače", izjavio je Samardžić, dodavši da Vojvodina ubuduće mora da živi i od prodaje igrača.
 
Kao trener omladinskog tima Vojvodine, Milan Kosanović je svojevremeno osvojio dve titule u Omladinskoj ligi Srbije, a mnogi od tih igrača kasnije su činili okosnicu generacije koja je osvojila Kup Srbije 2014, pri čemu su njih petorica (Sergej Milinković-Savić, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov) kasnije osvojili titulu omladinskog šampiona sveta na Novom Zelandu.
 
"Poslednjih godina izgubio se protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, a to je nešto po čemu je Vojvodina uvek bila prepoznatljiva. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj FK Vojvodina u narednom periodu, naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba. Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za moj predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje moguće rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno", izjavio je Kosanović i dodao da će njegova saradnja sa Lalatovićem doneti samo korist za FK Vojvodina.
  • Troprstaski Fudbal

    09.01.2021 06:39
    Dobra vest. Podrzavam dovodjenje ovakvih ljudi, ovo ce dovesti do konacnog unistavanja FK Vojvodine.
  • James

    08.01.2021 22:07
    Promenada
    Kosane, je l istina da si za Alfonsa Dejvisa rekao da nije talentovan kad je Borjan sugerisao za njega?
  • Vodje sa nanogicama

    08.01.2021 21:19
    Hukić sa severa
    Čim prodje korona eto još manje navijača na tribinama. Sve se radi zarad interesa pojedinaca i odredjenih grupa.Vojvodinu nema ko da vodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.