Čaba Silađi: Morao sam da odem iz Novog Sada jer nisam imao gde da treniram

Plivač Čaba Silađi, koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavio je za RTS da se, uprkos veoma teškim uslovima, sprema za povratak na međunarodnu scenu.
Silađi je, zbog loših uslova za treniranje, morao da napusti Novi Sad i preseli se u Beograd, gde se i spremao za takmičenje u kojem je izborio olimpijsku normu.
 
"Velika stvar je nedostatak bazena u Novom Sadu, gde sam proveo četiri godine pripremajući se za sva takmičenja. Taj olimpijski bazen još nije otvoren, a ako gledamo da je najveći procenat reprezentativaca iz Vojvodine, onda je to apsurd. Više ne znam kome da se obratim sem medijima i molim sve koji imaju neki uticaj na to. Ja sam otišao, a ima još nekoliko stotina plivača iz Novog Sada i okoline. Plivači se snalaze u bazenima od 25 metara i apelujem da se taj problem reši", izjavio je Silađi za RTS.
 
Pauza izazvana koronavirusom u velikoj meri uticala je i na formu plivača širom sveta.
 
"Osećam se dobro, ali to je samo zahvaljujući svim ovim merama, pomoću štapa i kanapa kako smo radili drugi deo godine. Forma je skoro na nekom nivou od pre godinu i po dana, kada sam postizao najbolje rezultate. Ali je ova pauza napravila ogromne probleme svima na svetu", dodao je Silađi, koga pre OI očekuje Evropsko prvenstvo, što će mu biti prvo veliko takmičenje posle dve godine. 
 
"Tri puta sam slao poruke direktoru Spensa"
 
Najbolji prsaš naše zemlje nedavno je u intervjuu za Blic podsetio da je renoviranje bazena na Spensu trebalo da bude gotovo 1. septembra, ali je rok za završetak radova probijen za nekoliko meseci.
 
"Iako je gradonačelnik Novog Sada objavio da je renoviranje gotovo, mi u njemu možemo da igramo samo fudbal, dok na plivanje možemo da zaboravimo. Pošto je Spens sav u staklu, nekoliko puta sam video kroz prozore da je sve gotovo, ali bazen se ne puni. Ja sam tri puta slao poruke direktoru Spensa sa pitanjem kada ćemo moći da treniramo i sva tri puta je on rok produžavao za mesec dana, ali evo ništa se još ne dešava", naveo je Silađi krajem decembra. 
 
 
Kako je rekao, cela prošla godina mu je bila "u koferima" i od maja je bio stalno na relaciji Novi Sad - Beograd da bi mogao da trenira. Tada je Plivački savez, u dogovoru sa Olimpijskim komitetom Srbije, odlučio da mu iznajmi stan u Beogradu na šest meseci.
 
"Međutim, ne želim da odustanem od ideje da Novi Sad ima olimpijski bazen. Ja sam morao da se preselim zbog toga što se spremam za OI u Tokiju, ali ostalo je toliko dece u Novom Sadu koja nemaju gde da treniraju. Sada smo našli rešenje za mene, ali ponavljam, želim da Novi Sad dobije svoj olimpijski bazen", zaključio je Silađi za Blic.
 
Gradski čelnici su, podsećamo, polovinom novembra objavili da je rekonstrukcija bazena na Spensu završena i tada je bazen obišao gradonačelnik Miloš Vučević. Direktor Spensa Dragan Milić tada je rekao da će bazen u što kraćem roku biti pripremljen za korišćenje, što podrazumeva punjenje vodom, proveru funkcionisanja sistema i bakteriološko-hemijske analize, kako bi sportisti mogli da ga koriste. Više o tome čitajte OVDE.
  • Milojko

    14.01.2021 00:48
    Caba dobri
    Idi u neku drugu državu i plivaj za njih.
    Ovako samo tracis svoj trud i mukotrpan rad.Ova naš savez te ne ceni.
  • razum

    13.01.2021 22:27
    majstori i velemajstori
    po pitanju renoviranja bazena jeli neko razmišljao o tome kada skineš košuljicu i pločice vratiš ih kave su i bile mislim na debljinu .Zar ne bi trebalo biti itog nivoa kao i stari.Jel neko razmišlao o Promenadi da su prilikom izgranje pesekli podzemne tokove vode. Sada tu vodu ispumpavaju a ostaju prazni podzemni tokovi. prilikom ovog zemljotresa došlo je možda do sleganja tla a znamo na kakvom su mestu sagrađeni i SPENS i svi limani.Trbalo bi prekontrolisati sve merne tačke nivoa na celom objektu. Samo rzmišljam malo trezvenije pošto mi je komšija stručnjak za podzemne vode pa smopričali na tu temu još ranije.Ne kažem da su i priučeni majstori pogrešili.Ali za čega služi nadzor (da bi samo primio pare?)
  • Podbara

    13.01.2021 22:03
    Ns
    Tako je to kad daš zemlju zemarama...
    Mo'š to bolan s'manje materjalaaa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Sigurna pobeda novosadskih košarkaša

U 27. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je lakše nego što se očekivalo savladala OKK Beograd sa 91:76, po četvrtinama rezultat je glasio 32:21, 22:12, 16:21, 21:22.