Lalatović: Treba da odu oni koji nisu dostojni pozicija na kojima su, više volim Vojvodinu od svih njih

Posle zimske pauze nastavlja se domaći šampionat, a Vojvodina će, u petak, na "Karađorđu", dočekati ekipu TSC-a.
Lalatović: Treba da odu oni koji nisu dostojni pozicija na kojima su, više volim Vojvodinu od svih njih
Foto: 021.rs
Prema rečima šefa stručnog štaba Novosađana Nenada Lalatovića, pred njima je težak zadatak, ali kao i uvek, veruje u svoj tim.
 
"Očekuje nas jako težak meč. Kao trener Vojvodine, protiv TSC-a još uvek nisam ostvario pobedu, iako smatram da smo na poslednjem meču u Senti to zaslužili. Imamo veliki motiv protiv tima koji je, uz Čukarički, jedini u Srbiji u kojem plate ne kasne ni sekund", kaže Lalatović.
 
Ukazuje na to da je TSC jako organizovan tim, da plate ne kasne i da su igrači zadovoljni. On se i ovog puta osvrnuo na problem neisplaćivanja zarada zaposlenima u klubu i igračima, te još jednom pozvao rukovodstvo da obezbedi radnicima i fudbalerima ono što zaslužuju. Navodi da se zaposlenima duguje pet plata, igračima tri plate i rate.
 
"Kad imate tako zadovoljnu ekipu (TSC), teško je igrati protiv nje. Ako nekoj drugoj ekipi kasne tri-četiri rate, plate, kad atmosfera nije na visokom nivou, tad su igrači malo nezadovoljni. Neću da pričam sada na tu temu, dobio sam obećanje da će nešto da se ispuni i samo zato ću prećutati, inače sam hteo danas, a pogotovo sutra posle utakmice, da kažem svašta. Nije vreme, nije mesto, ispoštovaću to što se tražilo od mene, daću šansu", dodaje šef stručnog štaba Vojvodine.
 
  
 
Već neko vreme vlada neizvesnost oko toga da li će Lalatović produžiti ugovor sa Vojvodinom koji mu ističe na leto ili neće. Kada nemate rezultat, navodi Lalatović, trener uvek ide, isto tako treba i da bude u drugim strukturama kluba kada postoje ljudi koji ne mogu da ispune zahteve koje traže veliki klubovi kao što je Vojvodina.
 
"Kako se menjaju treneri, tako treba i da se menjaju i oni koji su na nekim pozicijama, a nisu ih dostojni jer ne mogu da obezbede u 21. veku nešto što je sasvim normalno. Mislim da Vojvodina može da bude sila i ne mogu da verujem da naša Vojvodina ima stalno nekih problema, a tako moćan klub. Nije nam laka situacija u svlačionici, ali zato sam tu ja, ja sam plaćen da to popravim, da momci daju svoj maksimum i da upišemo pobedu", poručuje Lalatović.
 
U svojim izjavama Lalatović nije direktno prozvao nikoga, ali je očigledno da se njegove opaske odnose na novu upravu kluba, koja je nastavila po principu stare - da duguje novac igračima i zaposlenima.
 
"Došao sam iz Beograda, ali se osećam kao Novosađanin i veći sam Novosađanin od svih njih i više volim Vojvodinu od svih njih. Neka daju ono što treba da daju zaposlenima, pet plata, tri plate igračima i rate. Čeka nas teška polusezona, spremni smo. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, samo molim, zbog mira u kući, da i ovi drugi ne sede samo da bi sedeli, nego da rade. Od obećanja nemam ništa, tako može i moj tata ovde da radi. Nemojte mi obećavati, nego radite, hoću rezultate. Od mene su ih tražili, ja sam ih dao, da nemam rezultate jedva bih dočekao da me nema. Mene moji rezultati čuvaju, pošto je tako, što bih se njih plašio", smatra Lalatović, zaključujući da želi da veruje i u upravu kluba i da će se problemi rešiti.
 
Meč između Vojvodine i TSC-a igra se u petak, sa početkom u 16:30 časova, uz direktran prenos na Arena sportu.
  • grada

    10.02.2021 15:06
    sarlatan
    Umesto sto se bavis politikom bolje bi ti bilo da pravis igrace od 2-3 miliona evra da bi klub mogao da zivi.Tako rade,Vozdovac,Cukaricki ,partizan .............majstore nema para bez rada,shvati to vec jednom ili otvori poslasticarnicu a fudbal ostavi onima koji znaju.
  • Novi Sad

    05.02.2021 12:04
    Lale majstore vodi nas do titule!!!
  • novosadista

    05.02.2021 07:43
    TAKO TO OBIČNO ZAVRŠAVA...
    .. kad fudbalski klub poveriš "teniserim" na upravljanje... Podrška Mladenu! Uprava napolje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.