Igrači Voše ne žele da vide upravu, Vučević kaže da će grad pomoći i da više nikad neće otići na utakmicu

Fudbaleri Vojvodine nisu štrajkovali na treningu kako je bilo prvobitno najavljeno, ali je nezadovoljstvo u najstarijem superligašu osetno. U međuvremenu, gradonačelnik Miloš Vučević najavljuje da će grad, kao jedan od sponzora, pomoći klubu, a stići će pozajmica i iz Fudbalskog saveza Srbije.
Igrači Voše ne žele da vide upravu, Vučević kaže da će grad pomoći i da više nikad neće otići na utakmicu
Foto: 021.rs
"Niko nijednog trenutka nije došao da objasni bilo šta. Poruka igračima je bila prazna loža protiv TSC-a. Igrači su razočarani, ljuti, ne žele da vide nikog uz uprave kluba. A oni im obećavaju i lažu. Duguju im se tri plate. Sramota je da Vojvodina traži pozajmicu od FSS da bi dala platu, pored Srbijagasa, Bajatovića, ovakvog Grada Novog Sada, ovako moćnih firmi u gradu. Toliko o tome koliko smo sposobni i koliko možemo da vodimo našu Vojvodinu, a želimo da igramo Evropu i da stvorimo moćnu Vojvodinu", kaže šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović koji se tokom današnjeg treninga prvotimaca obratio novinarima.
 
Igrači Vojvodine su u petak, nakon minimalnog poraza od TSC-a, saopštili da stupaju u štrajk zajedno sa zaposlenima zbog toga što im se duguju tri plate, dok radnici imaju zaostalih pet zarada. Situacija nije dobra već neko vreme, ali su igrači danas istrčali na teren Fudbalskog centra "Vujadin Boškov". Umesto novca, u džepu imaju novo obećanje.
 
Ovog puta je stigla poruka da će Fudbalski savez Srbije dati pozajmicu na nivou jedne mesečne plate. Pomoć, ali uz niz kritika, najavljuje i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
Vučević je na pitanje 021.rs dao opasku da grad već pomaže Vojvodinu, te da, između ostalog, tim igra na gradskom stadionu "zbog čega nemaju dinara troška". 
 
"Spremni smo da pomognemo još više. Ne razumem se toliko u fudbal kao svi oni u klubu, iako sam ljubitelj, ali prateći sportsku štampu razumeo sam da klubovi žive, između ostalog, i od kupovine i prodaje igrača, a ne samo od toga da neko odreši kesu. Bilo bi lepo da vidimo šta su oni to prodali, kupili, jesu li koji dinar napravili iz toga, valjda im je i to posao. Najlakše je reći nije nam dao pare grad ili Srbijagas", poručuje Vučević.
 
On navodi da bi bilo lepo da upita klub da li će pokazati solidarnost sa ostatkom društva koje je pogođeno korona virusom i da li će smanjiti plate, jer to trend u evropskim timovima. 
 
"Mogu da garantujem da će grad nastaviti da pomaže. Ako budem vanredno davao pare za klub, onda ćete mi reći zašto grad daje pare njima, a ne socijalno ugroženim porodicama, tu nema kraja. Ako ja sad izvadim pare za klub, a spreman sam da im nešto pomognemo, onda ćete reći što dajemo profesionalnim fudbalerima. Nasuprot tome, deo javnosti smatra da grad mora da pomogne, pa će onda biti tri transparenta protiv mene kako grad ćuti dok je u problemima. Spremni smo da pomognemo, a ja ne mogu da uđem u to ko je od rukovodstva kluba u loži i ja više nikad neću ići na utakmice", odgovara gradonačelnik na pitanje 021.rs.
 
Vučević kaže da želi da Vojvodina i ove sezone igra evropske utakmice, ali poručuje rukovodstvu kluba da moraju da pogledaju u svoje dvorište. 
 
"Moraju da kažu šta će biti sa stadionom Karađorđe, hoćemo li ići u izgradnju novog. Dobiće tranšu iz FSS kao pozajmicu za jednu mesečnu platu, ali fond plata je ogroman u Vojvodini, nije mali, iako je sigurno veći u Zvezdi i Partizanu. Ja mogu da pomažem Vojvodini, a onda da očekujem napad zašto smo novac dali klubu, a ne nekome kome je možda taj novac bio potrebniji", zaključuje Vučević.
 
Lalatović: Vojvodina u ovom trenutku ne zaslužuje da igra Evropu
 
Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović prebacio je novinarima da "sve znaju, a nemaju hrabrosti ništa da napišu". Kaže da je uprava "opet nešto obećala", te da je situacija jako loša i da su igrači rastrojeni, što se videlo i na meču protiv TSC-a. 
 
"Tragedija je što se niko nije obratio ni jednom mom igraču posle svega. Kao da je sve bajno i sjajno, moj nijedan igrač nije imao nijednog predstavnika kluba koji je izašao pred njih i rekao biće nešto, uradićemo nešto, žao nam je zbog ovoga. Bukvalno ništa. Sami smo ovde, kriju se, dođu kad nas nema, odu pre nego što dođemo, sve što su obećali nisu ništa ispunili. Igra mačke i miša i to je sramota", poručuje Lalatović.
 
Dodaje da mu je jako žao zbog celokupne situacije, a problem pronalazi u upravi kluba, za koju kaže da između sebe ne razgovara, zbog čega na kraju ispaštaju igrači i "pravi iskreni navijači Vojvodine".
 
"Oni između sebe ne mogu da nađu zajednički jezik, jedne druge pljuju, ljute se što je neko na ovoj ili onoj poziciji, a ima tu i nekih koji ni ne zaslužuju da budu na pozicijama. Rekao sam - kako se menjaju treneri tako treba da se menjaju i članovi uprave koji nisu sposobni da naprave nešto. Vidiš da ne možeš, da te niko ne ceni, da ti se igrači ne javljaju, da ti okreću leđa, da je sve katastrofa otkad si u klubu, pa okreneš se i odeš. Što bi uništavao Vojvodinu, pusti nekoga ko je sposoban, ko može da uradi nešto za Vojvodinu i da ovim ljudima napuni frižidere", dodaje šef struke "Stare dame".
 
Još jednom se osvrnuo na pitanje uređenosti, pokazujući ka TSC-u i Čukaričkom kao timovima u kojima sve funkcioniše kako treba i koje vode ljudi koji vole klub. Smatra da Vojvodina u ovom trenutku ne zaslužuje da igra Evropu.
 
"Pošto je ovakva situacija u klubu, pošto imamo ljude koji ne žele da dođu na našu utakmicu da nas podrže, možda ne zaslužujemo Evropu. Možda to zaslužuju TSK i Čukarički. Tamo sve funkcioniše, a u Vojvodini nikad gora situacija. Uprava se ni na utakmicama ne pojavljuje, a kamoli da se pojavi pred igračima i da im se izvini", zaključuje Lalatović.
 
Upravo će "uređeni" Čukarički biti naredni rival Vojvodine u šampionatu. Voša putuje na Banovo brdo, gde će u petak odmeriti snage sa četvrtim timom šampionata.
  • vidovit

    14.02.2021 17:44
    sve znam
    NISI TI NI DOLAZIO NA UTAKMICE VOŠE.DOLAZI SI DA GLEDAŠ MEZIMICU DA TE VIDI VOĐA
  • a

    11.02.2021 08:58
    ološ
    bez kucanja u gradsku kuću 24/7
  • gradjaninX

    10.02.2021 16:45
    Nasli su sa kime da se porede. Srbijagas, kolko god Bajatovic para uzimao, i dalje ostvaruje profit. Fudbalski klubovi samo prave gubitke. Sutra da nestnau svi, samo bi navijacima falili, 3 meseca, onda bi i oni zaboravili na njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport