Vojvođanski jug: Jedinstvo gladno prvog mesta, gazi ka liderskoj poziciji

Prvenstvo u Vojvođanskoj ligi Jug, četvrtom rangu domaćeg fudbala, nastavljeno je za vikend. Od devet utakmica tek jedna je završena bez golova.
Vojvođanski jug: Jedinstvo gladno prvog mesta, gazi ka liderskoj poziciji
Foto: 021.rs
U gradskom derbiju Novi Sad je išao na gostovanje Indeksu. Igralo se čvrsto, a pobednika je odlučio Marko Stančetić, koji je ušao u drugom poluvremenu. 
 
Zahvaljujući kiksu Borca iz Šajkaša, koji je sa 3:1 poražen od Budućnosti iz Salaša Noćajskog, Novi Sad je uspeo da se bodovno izjednači sa momcima iz Šajkaša, te ova dva tima imaju po 33 boda. 
 
Na startu prolećnog dela sezone Jedinstvo je dočekalo Radnički iz Nove Pazove, mladu, ali organizovanu ekipu. U jesenjem delu sezone u duelu dva tima slavili su fudbaleri Radničkog, ali su Rumenčani ovog puta uspeli da se revanširaju. 
 
Otpor gostiju slomljen je u 53. minutu, kada je Tepić, u situaciji jedan na jedan, oboren u šesnaestercu Radničkog. Precizan sa bele tačke bio je Trišić. Do potvrde pobede Jedinstvo je stiglo preko Tepića, koji je u 69. minutu plasirao loptu sa nekih dvadesetak metara i savladao golmana gostiju.
 
Prvoplasirani Hajduk iz Divoša sačekalo je neprijatno iznenađenje u Temerinu, gde ih je porazila Sloga, 14. tim šampionata. Temerinci su stigli brzo do prednosti preko Kuvekalovića i gol razlike uspeli su da sačuvaju do kraja meča.
 
Ovaj kiks prvoplasiranog tima, i pobeda Jedinstva, dovela je do toga da se timovi iz Divoša i Rumenke izjednače po broju bodova (40). U sledećem kolu Jedinstvo ima nešto laganiji posao protiv Jadrana iz Golubinaca, dok Hajduk dočekuje nezgodni Borac iz Šajkaša.
 
Crvena zvezda sa Najlona igrala je nerešeno, 0:0, protiv Jadrana, dok je Jugović poražen u Vojki od Sremca, rezultatom 3:0. 
 
U ostalim mečevima igrali su: Podrinje - Cement 1:1, Sloga (E) - Sloboda 1:0, Podunavac - Mladost 2:0.
 
  
  • Detelinarac

    09.03.2021 12:55
    Napred napred Noooovi Sad!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.