Vojvodina u vojvođanskom derbiju za polufinale Kupa: Spremni na 90 minuta borbe protiv Spartaka

Fudbaleri Vojvodine gostuju ekipi Spartaka, u četvrtak, u četvrtfinalu Kupa Srbije.
Spartak za Vojvodinu nije nimalo lak zadatak, te odlazi u Suboticu na megdan petoplasiranoj ekipi u prvenstvu. Novosađani su krajem prošle godine uspeli da dobiju Subotičane na domaćem terenu, dok je Spartak slavio nad Vojvodinom u nekoj takmičarskoj utakmici u martu 2019. 
 
Standardni prvotimac Voše Stefan Đorđević kaže da ih očekuje vojvođanski derbi i da sigurno neće biti lako, pogotovo zato što već treću utakmicu u nizu, u Kupu, igraju u gostima.
 
"Mi kao prošlogodišnji šampioni imamo pravo da verujemo da smo favoriti. Poznajemo odlično ekipu Spartaka, baš kao i oni nas, znamo da su domaćinska ekipa, odigrali smo veliki broj utakmica i tradicija je na našoj strani. Poštujemo rivala, ali ako budemo pravi, kao što smo uvek, verujemo da možemo do nove pobede", kaže Đorđević.
 
Za razliku od prvenstva, u kup sistemu timovi nemaju pravo na grešku, ali su u redovima Vojvodine spremni za 90 minuta borbe koja odlučuje plasman među četiri najbolje ekipe.
 
"Kup je specifično takmičenje u kom nema popravnog. Mi smo pokazali da smo ekipa koja uvek igra najbolje kada je to najpotrebnije. Izaći ćemo motivisani, u najjačem sastavu i nema razloga da ne verujemo u pobedu i nastavak borbe za odbranu trofeja, što smo postavili kao jedan od ciljeva ove sezone. U fudbalu je najteže ponoviti uspeh, što je u ovom slučaju da odbranimo Kup Srbije, ali ova generacija je pokazala da je spremna za velike stvari. Idemo po pobedu, korak po korak, neće biti lako, želimo da prođemo dalje, pa ćemo videti šta će doneti žreb", dodaje Đorđević.
 
Šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću na raspolaganju neće biti Mirko Topić i Miljan Vukadinović, a njihov povratak na teren se očekuje nakon reprezentativne pauze. 
 
Utakmica između Vojvodine i Spartaka na programu je u četvrtak, sa početkom u 15 časova, uz prenos na televizijama Arena sport i Novosadska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.