Ekipa "Srbija 2" odnela pobedu na turniru u basketu 3x3 na Spensu

Tim "Srbija 2" odneo je pobedu u dvodnevnom turniru u basketu 3x3, u sklopu priprema za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine.
Turnir je organizovao Košarkaški savez Srbije u maloj sali Spensa, a takmičile su se dve ekipe reprezentacije Srbije, kao i nacionalni timovi Hrvatske, Rusije, Belgije, Austrije, Holandije, Turske, Nemačke, Katara, Češke i Francuske.
 
"Ponosni smo što je Novi Sad, kao grad u kojem žive i treniraju neki od najboljih svetskih basketaša bio domaćin i ovog turnira na kojem su se takmičile svetske ekipe. Selekciju Srbije, dvostrukog evropskog i četvorostrukog svetskog prvaka, predstavljale su dve ekipe i ovom prilikom želim da čestitam timu Srbija 2, koja je opravdala titulu šampiona i da im poželim da se u najboljem svetlu predstave i na Olimpijskim igrama", izjavio je član gradskog veća Ognjen Cvjetićanin.
 
U finalu Turnira sastali su se Srbija 2 i Austrija, a domaća ekipa je slavila sa ubedljivih 21:11. Treće mesto osvojila je selekcija Holandije, koja je pobedila Francusku. 
 
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin uručio je pehar za drugo mesto ekipi Austrije.
  • Pavle

    12.04.2021 16:10
    A Srbija 1?
    Srbija 1 ništa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.