Voša poražena u derbiju, Zvezda potvrdila titulu prvaka Srbije

Fudbaleri Vojvodine izgubili su u gostima od ekipe Crvene zvezde rezultatom 1:0 u 34. kolu Superlige Srbije.
Zvezda je tako potvrdila titulu prvaka Srbije - četvrtu zaredom, a 32. u istoriji.
 
Ekipa Crvene zvezde do pobede je došla autogolom Siniše Saničanina u 13. minutu.
 
Tek što je počela utakmica, Vojvodina je imala dva solidna pokušaja, prvo je Vukadinović šutirao sa 18 metara, odbranio je Borjan, na odbijenu je naleteo Zukić, ali je i njegov udarac sa desetak metara zaustavio golman Crvene zvezde.
 
Domaći su poveli iz prve ozbiljnije akcije, Gajić je centrirao po zemlji sa desnog boka, a Saničanin je u želji da izblokira lopta pogodio sopstvenu mrežu za 1:0.
 
Usledio je nešto mirniji period utakmice, Simić je lako zaustavio pokušaj veziste Zvezde Nikolića iz slobodnjaka, a potom je golman Vojvodine uhvatio loptu ispred Bena u svom petercu. Vojvodina je uzvratila u 28. minutu posle lepe akcije po levom boku, Đorđević je vratio povratnu, ali je Sanogo sprečio gol priliku za goste. Vojvodina je i u samom finišu prvog poluvremena imala odličnu priliku, Đurić je centrirao, a Bojić gađao dalji ugao glavom, lopta ide pored stative.
 
Na startu drugog poluvremena Nenad Lalatović je napravio dvostruku izmenu, Veljko Simić i Gemović zamenili su Čovića i Zukića, ali su domaći preuzeli inicijativu i imali dve prilike. U 51. minutu je golman Simić zaustavio udarac Ivanića, a potom je  Milunovuć posle kornera glavom šutirao preko gola.
 
Na isteku sata igre Vojvodina je ostala  sa igračem manje, Đurić je oštrim startom zaustavio Nikolića, a sudija je defanzivcu „stare dame“ pokazao direktno isključenje. Nakon toga, usledile su izmene na obe strane, u gostujućem timu Stojković je zamenio Bojića, dok je Srnić ušao umesto Nikolića, a ubrzo je Lalatović ubacio i Maksimovića umesto Topića, a Stanović uveo Vukanovića i Kangu umesto Petrovića i Bena. Prave šanse su izostale, a onda je u 77. minutu Vukadinovićev udarac zaustavio Borjan, da bi u nadoknadi vremena Mrkaićev pokušaj glavom sa gol linije izbio Milunović.
 
Nakon ovog poraza, Vojvodina je pala na četvrto mesto na tabeli sa 66 bodova. 
  • Dusan Dzigurski

    07.05.2021 09:38
    Mislim da se ovoj pobedi Zvezde najvise obradovao Milan Kosanovic, direktor fudbalskog kluba Vojvodina, inace okoreli navijac Zvezde.
  • Kruti

    30.04.2021 16:30
    NSCZ
    Napred Zvezdo samo napred Zvezdo!
  • X

    30.04.2021 12:48
    X
    To Zvezdo, a kerovi neka laju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.