Proleter osigurava novu sezonu u Superligi, srušen Radnik

Fudbaleri Proletera savladali su ekipu Radnika iz Surdulice, rezultatom 3:0, u 36. kolu Superlige Srbije.
Proleter osigurava novu sezonu  u Superligi, srušen Radnik
Foto: Jelena Grlić
Sa dva gola Kneževića i jednim pogotkom Mirosavljeva, Proleter je u roku od deset minuta rešio pitanje pobednika u meču sa Radnikom.
 
Pobedom protiv tima iz Surdulice, Slanobarci upisuju značajne bodove u borbi za opstanak u Superligi Srbije.
 
Za Radnik utakmica u Novom Sadu nije imala rezultatski značaj, ali je bila izuzetno važna za Novosađane, koji su lošim partijama u prolećnom delu šampionata ugrozili svoje mesto u Superligi.
 
Nakon prvog poluvremena bez golova, domaćini su zaigrali angažovanije i to im se isplatilo u 61. minutu kada je za vođstvo pogodio Mirosavljev. Nakon što je samo dva minuta kasnije igrač Proleter oboren u šesnaestercu, precizan sa bele tačke bio je Knežević.
 
Isti igrač je u 70. minutu meča postavio konačan rezultat na 3:0 u korist domaćih. 
 
U 36. odigranih mečeva Proleter je sakupio 47 bodova, što ga smešta na 12. mesto domaćeg šampionata. Isti broj bodova imaju Spartak, Voždovac i Napredak, koji su iznad novosadskog tima, dok osmoplasirani Metalac ima samo bod više. 
 
Dva boda manje od Proletera imaju Javor i Novi Pazar, a u zoni ispadanja su Radnički sa 44 i Rad sa 43 boda. 
 
Proleter narednu utakmicu igra protiv Inđije, koja će se od naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.