Mladost sa Satelita pred istorijskim uspehom - Prva liga Srbije zove

Mladost sa Satelita poslednjih sezona igra najbolji fudbal u svojoj istoriji. Pet kola pre kraja prvenstva u Srpskoj ligi Vojvodina obezbedili su sebi titulu.
Mladost sa Satelita pred istorijskim uspehom - Prva liga Srbije zove
Foto: 021.rs
Ulaskom investitorske kompanije u klub, Mladost je iz sezone u sezonu prelazila u viši rang. Brzo je osvojila Novosadsku i Vojvođansku ligu Jug, a sada u Srpskoj ligi Vojvodina dominira od samog starta šampionata.
 
Mladost je za vikend bila ubedljiva protiv Sloge iz Čonoplje, savladavši je sa 4:0, čime je upisala svoju 26. pobedu u prvenstvu. U 33 odigrana kola, Mladost je upisala i još četiri remija i samo tri poraza. 
 
Tim sa Satelita ima najefikasniju odbranu i napad u ligi. Primili su samo 23 gola, a postigli čak 88. Sve to ih smešta na prvo mesto na tabeli, sa osvojena 82 boda. Drugoplasirani Vršac sa 66 bodova nije ni blizu novosadskom klubu. Time je Mladost pet kola pre kraja šampionata obezbedila sebi titulu u Srpskoj ligi Vojvodina.
 
Mladost će imati priliku za istorijski plasman u Prvu ligu Srbije. Ukoliko uspe da se plasira u drugi rang domaćeg fudbala, Mladost će Prvu ligu igrati u godini kada obeležava pola veka postojanja.
 
Međutim, da bi došla do toga, Mladost mora da prođe baraž. Prema propozicijama takmičenja za Srpske lige, sezonu 2020/21, u Prvu ligu Srbije ulaze dva pobednika baraža u kojem učestvuju prvaci grupa Beograd, Vojvodina, Zapad i Istok.
 
U Srpskoj ligi Vojvodina Mladost je već obezbedila sebi plasman u baraž. U beogradskoj grupi ima još da se igra, ali titula se smeši Teleoptiku. Lider na istoku je Timok 1919, dok na zapadu Sloga iz Požege traži takođe put do titule.
 
Ukoliko se plasira u Prvu ligu Srbije, Mladost će se priključiti Kabelu, koji nije uspeo da se plasira u Superligu Srbije.
 
Tim sa Satelita sada očekuju i utakmice u završnici Kupa Vojvodine.
  • Dikson

    12.05.2021 08:03
    MFC
    Cinjinica je, ovi sutra da odu iz kluba, ostaje iza njih sredjen teren pod konac, reflektori, semafor, nova ograda, tribina sa 200 stolica, svlacionice cakum pakum... uradili su vise za Mladost nego svi zajedno pre njih. Najmanji ce problem biti vratiti se jednog dana u ligu, dve ili tri ispod...
  • Jole

    10.05.2021 19:28
    Fudbal
    Instant klub, bez tradicije i bez navijača. Klasičan primer SNS kluba, gde politika ima zasluge za više od pola bodova. Kad ih napusti GAT kao glavni sponzor, vrlo brzo će se vratiti u beton ligu gde su uvek i bili. Apel za sve: ostavite fudbal na miru vi koji ste bili oslobodjeni od fizičkog.
  • Mr.M

    10.05.2021 18:29
    Dogodine sa Zvezdom i Partizanom na naselju cepamo :) jbm ti kvalitet i fudbal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.