Vojvođanski jug: Jedinstvo nastavilo sa pobedama, prati ih Borac, slavili i "Kanarinci"

Utakmice 29. kola Vojvođanske lige Jug, četvrtog ranga domaćeg fudbala, odigrane su za vikend.
Vojvođanski jug: Jedinstvo nastavilo sa pobedama, prati ih Borac, slavili i "Kanarinci"
Foto: 021.rs
Lider na tabeli, Jedinstvo iz Rumenke, upisalo je novu pobedu. Ovog puta su na domaćem terenu očekivano savladali Podrinje iz Mačvanske Mitrovice, rezultatom 2:0.
 
Jedinstvo je do vođstva došlo u 35. minutu, kada je lopta stigla do Veselinovića, koji je "zalomio" dvojicu fudbalera gostiju, i potom zatresao mrežu Podrinja.
 
Isti igrač je bio ključan i kod drugog pogotka za Jedinstvo. Tepić je odradio dobar deo posla, u šesnaestercu je pronašao Veselinovića, koji je loptu smestio iza leđa golmana. 
 
Imali su i gosti svoje prilike, ali ih nisu iskoristili, dok je, nasuprot tome, Jedinstvo moglo da uveća svoj rezultat. 
 
Borac iz Šajkaša ne odustaje od mogućnosti da pokvari planove Rumenčanima. I oni su nastavili sa pobedama, savladavši minimalnim rezultatom Cement iz Beočina, te i dalje imaju dva boda zaostatka u odnosu na prvoplasirano Jedinstvo.
 
Jedini gol za Borac postigao je Grgić, u finišu prvog poluvremena. 
 
Prava goleada viđena je u Divošu, gde je Hajduk dočekao Slobodu iz Donjeg Tovarnika. Za 90 minuta igre viđeno je čak sedam golova, a tas na vagi na kraju je bio na strani gostiju iz Donjeg Tovarnika, koji su slavili sa 4:3.
 
Činilo se da će Hajduk iz Divoša upisati pobedu, jer je već posle 15 minuta bilo 2:0 za domaću ekipu, a golove su postigli Halilović i Cvijić. 
 
Međutim, nakon lošeg starta u kontru su krenuli gosti. Mandić je u 24. minutu smanjio na 2:1, da bi potom u drugom poluvremenu došlo do potpune promene rezultata. Salkunić je u 55. pogodio za izjednačenje, a potom su Bogdan i Vukotić zapečatili pobedu Slobode.
 
Hajduk je uspeo da postigne tek utešni pogodak u finišu meča, preko Savićevića. 
 
U nedelju, na Dan pobede, pobedili su i "Kanarinci". Novi Sad je slavio u Salašu Noćajskom, gde su se susreli sa Budućnošću. Jedini pogodak na meču postigao je Grković u 65. minutu utakmice.
 
U ostalim mečevima sastali su se: Sloga (E) - Podunavac 2:1, Crvena zvezda - Mladost 3:1, Sloga (T) - Jugović 4:0, Indeks - Sremac 2:0, Jadran - Radnički 0:2.
 
Na vrhu Vojvođanske lige Jug nalazi se Jedinstvo sa 63 boda, ali Rumenčanima za vrat diše Borac iz Šajkaša sa 61 bodom. Treći je Hajduk sa 58 bodova, ali bi Divošani, ukoliko nastave sa slabijim partijama, mogli da izgube tu poziciju, s obzirom na to da je Novi Sad treći sa 57 poena. 
 
Zanimljiva je i značajna bodovna razlika među tri ekipe koje se nalaze na dnu tabele. Crvena zvezda sa Najlona ima 29 bodova, dok pretposlednji Jugović ima samo devet, a "fenjeraš" Jadran tek osam osvojenih bodova. 
  • Stevan

    11.05.2021 10:44
    Jedem luka i slanine
    Bravo za mitu Gordanica preporodijo je kanarince,puno srece u nastavku prvenstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.