Voša se pojačava pred sezonu u kojoj će nastupati u Ligi šampiona

Odbojkaški klub Vojvodina otpočeo je rekonstrukciju tima pred sezonu u kojoj će nastupati u Ligi šampiona.
Voša se pojačava pred sezonu u kojoj će nastupati u Ligi šampiona
Foto: 021.rs
S obzirom na to da su ugovori šestorice prvotimaca istekli, ekipa Vojvodine popunila je prazna mesta kako produžavanjem ugovora sa igračima, tako i dovođenjem novih kako srpskih, tako i internacionalnih odbojkaša.
 
Da postoji odlučnost crveno-belih da se bore i sa najjačim evropskim klubovima pokazuju i transferi koje je novosadski tim dogovorio poslednjih dana. Voša je ugovor produžila sa Stevanom Simićem i Lukom Čubrilom, a već od ranije je poznato da su novi igrači Nemanja Čubrilo i Andrija Vilimanović.
 
Trener Vojvodine Slobodan Boškan za 021.rs kaže da je svakako imperativ da u sledećoj godini osim trofeja u Srbiji pokušaju da se plasiraju i u četvrtfinale Lige šampiona. 
 
"Cilj nam je da napravimo ekipu koja će se ravnopravno boriti protiv najboljih svetskih ekipa. Očekivanja od takmičenja u novoj sezoni Lige šampiona u mnogome zavise i od žreba koji nas očekuje u junu", priča šef stručnog štaba OK Vojvodina.
 
Rafael Migel godinu dana u Novom Sadu
 
Primač Rafael Migel koji je stigao iz Rusije rođen je 1996. godine, visok je 200cm i poslednjih nekoliko sezona igrao je u ruskom Jaroslaviču i Lokomotivi iz Ekaterinburga. Sa Lokomotivom je u minuloj sezoni, u Prvoj A ligi, drugom po rangu takmičenju u Rusiji, osvojio prvo mesto i obezbedio plasman u najviši rang. Poneo je i titulu MVP-ija lige, a prethodnih godina bio je među prva tri igrača.
 
Slobodan Boškan za 021.rs kaže da je bitno i kako će se novi igrač uklopiti u tim.
 
"Očekujem da Rafael Migel donese kvalitet na poziciji primača, u njegov kvalitet ne sumnjam i smatram da će nam značiti za ostvarenje ciljeva", iznosi Boškan.
 
On dodaje i da je, imajući u vidu da je određeni broj igrača otišao, ideja bila da se na njihovo mesto dovedu igrači koji će doneti novu energiju.
 
Migel je prilikom predstavljanja izjavio da je dosta saznao o klubu i sa zadovoljstvom prihvatio ponudu.
 
"Tokom ovih dana koje sam proveo na probi, upoznao sam Novi Sad, ljude, način rada i već mi se sve sviđa. Biće mi potrebno vreme da se prilagodim, ali verujem da će to biti uspešno. Moram da se trudim, da radim, da prihvatim odgovornost i opravdam poverenje menadžmenta kluba", rekao je Migel.
 
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina
 
Dres Odbojkaškog kluba Vojvodina Migel će nositi naredne sezone, sa mogućnošću da ugovor produži i posle toga. 
 
Treći povratak Davida Mehića u Vošu
 
David Mehić, koji takođe igra na poziciji primača, ponovo će nositi dres Vojvodine u novoj sezoni.
 
Mehić je izrastao u Vojvodini, u njoj je prošao mlađe selekcije a zatim sa prvim timom osvojio tri titule. Nastavak karijere je proveo u Francuskoj, pa se ponovo vratio u Novi Sad, uzeo Kup Srbije, četvrtu titulu i opet otišao da sreću okuša u inostranstvu.
 
U protekloj sezoni bio je član Politehnike Lublin, sa kojom je igrao Prvu poljsku ligu (jedan rang ispod Superlige), osvojio prvo mesto, kroz plej-of izborio plasman u najviši rang i bio jedan od ključnih igrača na putu do uspeha.
 
Foto: Odbojkaški klub Vojvodina
 
Slobodan Boškan kaže da je potpisivanje ugovora sa Mehićem u stvari značajno iz više razloga.
 
"Prvo, zaokružili smo priču na poziciji prijema, a drugo on je dete Vojvodine, ponikao je ovde, ima nesporan kvalitet koji je nama potreban. Sigurno će mnogo značiti ekipi i našoj igri. Sada ima i dobro inostrano iskustvo, jer je igrao u Poljskoj i tamo se dobro pokazao. Očekujem da period adaptacije kratko traje, on zna sve u vezi sa klubom, jasne su mu ambicije, poznato mu je kako radimo i funkcionišemo", ističe Boškan.
 
David Mehić je prilikom potpisivanja ugovora poručio da je do dogovora došlo vrlo brzo i lako, kao i da mu je drago što će ponovo biti deo porodice.
 
"Prošle sezone sam igrao u Poljskoj, imao priliku da se borim za prvo mesto i to je bilo uspešno. Takvo iskustvo mi znači mnogo na polju samopouzdanja, a generalno je Poljska ostavila na mene jak utisak kvalitetom i organizacijom. Kada je počela priča o povratku, odmah sam se zainteresovao. Naravno, Voša je moj klub i lako smo se dogovorili. Drago mi je što se vraćam kući. Odbojka je u Novom Sadu sport broj jedan, navikao sam da igramo za trofeje, da imamo visoke ciljeve, a ambicije kluba i moje su apsolutno iste", naveo je Mehić.
 
On je dodao i da je to što će Vojvodina ove godine nastupati u grupnoj fazi Lige šampiona veoma značajno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.