Vojvođanski jug: Tesno u vrhu, Borac i Jedinstvo deli jedan gol, titulu žele i Novosađani

Trideseto kolo Vojvođanske lige Jug, odigrano za vikend, donelo je promene na vrhu tabele četvrtog ranga domaćeg fudbala.
Vojvođanski jug: Tesno u vrhu, Borac i Jedinstvo deli jedan gol, titulu žele i Novosađani
Foto: 021.rs
Mladost iz Bačkog Jarka iznenadilo je Jedinstvo i dovelo ih u poziciju da moraju da jure rezultat. Bez preterano mnogo prilika, jedan slobodni udarac bio je dovoljan da dovede Mladost u vođstvo. Kurtiši je bio precizan iz slobodnjaka, pogodivši u 30. minutu.
 
Na startu drugog poluvremena Trišić je izjednačio. Zaigrali su gosti mnogo bolje, ali nisu realizovali svoje napade. Kaznio je to Kovačević u 84. minutu, priredivši još jedan hladan tuš Rumenčanima. 
 
Nije se predavao tim Vladimira Šponje i u nadoknadi vremena su uspeli da izjednače na 2:2, golom Gadžića.
 
Nekoliko kilometara južnije, Jugović je dočekao Borac, koji je jurio Jedinstvo. Posle 90 minuta Borac je slavio sa 3:1. 
 
U dva minuta tim iz Šajkaša je poveo sa 2:0, golovima Gavrilovića i Milovca. Jugović je pre kraja poluvremena uspeo da postigne gol, preko Nikolića, za nadu da bi mogli da preokrenu rezultat u drugih 45 minuta. Ipak, Borac je igrao čvršće, te je Mitrović u 57. minutu postavio konačan rezultat na 3:0.
 
Ostala su još četiri kola do kraja šampionata, a na prvom mestu je Borac sa 64 boda, koliko ima i Jedinstvo. Međutim, tim iz Šajkaša ima za jedan pogodak bolju gol razliku od rivala iz Rumenke. 
 
Šampiona Vojvođanske lige Jug odlučiće eventualni kiks nekog od timova iz vrha. Pred Jedinstvom su susreti sa Cementom, Jugovićem, Slobodom i Novim Sadom, dok Borac očekuju dueli sa Slobodom, Novim Sadom, Radničkim i Jadranom.
 
Činjenica da oba tima iz vrha igraju protiv Novog Sada, koji je "poleteo" u prolećnom delu sezone, otvara mogućnost i da se "Kanarinci" nađu na vrhu tabele. 
 
Novi Sad je treći na tabeli sa 60 bodova, a vezao je sedam kola bez ijednog poraza. Poslednji trijumf upisali su na domaćem terenu, gde su dočekali Hajduk, pobedivši ga sa 4:2.
 
U prvom poluvremenu je bilo napeto - Simić je doveo Novi Sad u vođstvo već u šestom minutu, a samo minut kasnije izjednačio je Halilović.
 
Iznenadio je Hajduk na startu drugog poluvremena Novi Sad, preko Stojšića, te su preokrenuli rezultat. Međutim, onda je usledio još jedan preokret. Najpre je Grković izjednačio na 2:2, da bi Branković i Mitrović postavili konačan rezultat na 4:2.
 
Na vrhu se, kako je rečeno, nalaze Borac, Jedinstvo i Novi Sad, dok su na dnu Podrinje, Crvena zvezda, Jugović i Jadran.
  • Stevan

    18.05.2021 13:52
    Jedem luka i slanine
    Bravo za trenera Gordanica,preporodio je kanarince ,Mitke do titule.
  • pajo patak

    18.05.2021 12:45
    wtf
    подриње u Vojvođanskoj ligi ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.