Lalatović nije došao na oproštajnu utakmicu, Voša porazom završila sezonu

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u poslednjem kolu Super lige Srbije od ekipe Proletera rezultatom 2:0 (0:0).
Lalatović nije došao na oproštajnu utakmicu, Voša porazom završila sezonu
Foto: Jelena Grlić
Strelci za Proleter bili su Filip Knežević u  61. i Milan Mirosavljev u 86. minutu.
 
Pred početak utakmice, član Upravnog odbora FK Vojvodina Petar Đurđev uručio je uramljen crveno-beli dres sa brojem 100 fudbaleru Aranđelu Stojkoviću, koji se prethodno pridružio grupi igrača sa preko 100 odigranih utakmica za "staru damu".
 
Početak utakmice nije doneo mnogo prilika, Voša je prvi put pripretila preko Mrkaića u 24. minutu, dok je prethodno Proleter propustio solidnu šansu kada se pred golom Simića nije najbolje snašao Vesić.
 
Do odlaska na odmor, Voša je imala još jedan nedovoljno precizan pokušaj sa distance, Topić je šutirao preko gola, dok je na drugoj strani Simić bio prilično nezaposlen sve do 42. minuta kada je odlično zaustavio pokušaj Pejića.
 
Današnji šef stručnog štaba Vojvodine Vidak Bratić bio je primoran da u prvom delu igre iz igre izvede povređenog Bjekovića, koga je zamenio Devetak.
 
Vojvodina je krenula ofanzivno na početku drugog poluvremena, u prvom napadu Vukadinović je centrirao, a Mrkaić glavom šutirao za malo pored gola. Deset minuta kasnije, Zukić se našao u opasnoj situaciji u petercu, pokušao je da predribla golmana Dragićevića, koji je  poslednjem trenutku uspeo da uhvati loptu i spreči veliku šansu.
 
Proleter je  ipak bio taj koji je prvi pogodio, i to iz prvog udarca u drugom poluvremenu. Iz slobodnog udarca sa 22-23 metra, Knežević je šutirao, lopta je usput pogodila živi zid, promenila pravac i prevarila Nikolu Simića.
 
Vidak Bratić je odlučio da reaguje ofanzivnom izmenom, Novevski je zamenio Vukadinovića, ubrzo je ušao i mladi Miletić, i Voša je krenula na sve ili ništa, ali su prave šanse izostale. Proleter se povukao i svoje šanse čekao iz kontri i dočekao je pet minuta pre kraja, kada je Knežević izašao sam pred Simića, ali je Maksimović sjajnim klizećim startom sačuvao „staru damu“.
 
Ipak, samo dva minuta kasnije, Vojvodina nije uspela da se odbrani, ponovo je Knežević uradio najveći deo posla, prošao je i centrirao sa levog boka, a Mirosavljev pogodio za nedostižnih 2:0.
 
Vojvodina nije uspela da promeni rezultat, pa je "stara dama" sezonu završila na četvrtoj poziciji sa 71 osvojenim bodom.
 
Lalatović otišao bez poslednjeg pozdrava
 
Trener Vojvodine Nenad Lalatović nije se pojavio na utakmici protiv Proletera, a kako je rekao za portal Mondo, to je isključivo zbog zdravstvenih razloga. 
 
Na oproštajnoj utakmici fudbalskog stručnjaka nisu na teren izašli ni fudbaleri kojima je ugovor sa Vojvodinom istakao a među njima su: Nikola Drinčić, Siniša Saničanin i Slavko Bralić za koje je ranije na konferenciji Lalatović istakao da bi trebalo da im se produži ugovor.
  • 21102

    20.05.2021 11:40
    УПРАВА НАПОЉЕ
    Уништили сте клуб са дугогодишњом традицијом, отерали сте тренера, пуштате играче да одлазе не нудите им уговоре шта је следеће да побијете навијаче или да се зовете ЈКП ВОЈВОДИНА?!
  • PANONSKI MORNAR

    20.05.2021 09:23
    Bež'mo braćo ja pred vama ;-)
    Pacovi i miševi prvi napuštaju brod...
  • Zapad C3

    20.05.2021 08:12
    The end
    Hvala 021 što pišete o Voši,pa da može i da se vide, komentari, i različita mišljenja.
    Ova uprava, mora da ode, jer svojim ponašanjem i odlukama, " OTERALA" je, stručni štab, igrače ali i navijače. Velika je ovo sramota, za Novi Sad i klub.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.