Novi trener Vojvodine: Cilj mi je da Vojvodina bude konkurentna Zvezdi i Partizanu

Slavoljub Đorđević i Ljubiša Dunđerski predstavljeni su kao novi šef stručnog štaba, odnosno sportski direktor, Fudbalskog kluba Vojvodina.
Novi trener Vojvodine: Cilj mi je da Vojvodina bude konkurentna Zvezdi i Partizanu
Foto: 021.rs
Kako je juče na sednici Upravnog odbora kluba odlučeno, novi šef stručnog štaba Voše biće dosadašnji trener Radnika iz Surdulice Slavoljub Đorđević, dok će naslednik nedavno preminulog sportskog direktora Vojvodine Milana Kosanovića biti dosadašnji sportski direktor subotičkog Spartaka Ljubiša Dunđerski.
 
Đorđević, koji je kao pomoćnik trenera Crvene Zvezde Vladana Milojevića usko sarađivao sa Kosanovićem. Kako navode na konferenciji povodom predstavljanja trenera i sportskog direktora, bio je upravo Kosanova želja, te je i prvi poziv za preuzimanje Vojvodine Đorđević dobio upravo od Milana Kosanovića.
 
Predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić ističe da je klub u izuzetno teškoj situaciji zbog gubitka Milana Kosanovića, ali s obzirom na veličinu Vojvodine, te i na dovođenje novog šefa stručnog štaba i sportskog direktora tvrdi da će Vojvodina smoći snage da se iz ove situacije uzdigne i nastavi da grabi ka uspesima.
 
"Nama je bila potrebna nova energija i mladost, nešto najbolje što možemo na našem tržištu naći. Ljubiša Dunđerski je 'naš čovek', ima iskustva i već je postizao mnogobrojne uspehe dok je bio u Vojvodini, ali i u Spartaku. S obzirom na to da imamo mnogo igrača van ugovora, potrebno je odmah početi sa oformljavanjem tima za narednu sezonu. Hvala našem prijateljskom klubu Spartaku, koji je prepoznao tešku situaciju u kojoj smo se našli i samim tim 'pustio' Dunđerskog da pomogne Vojvodini", navodi predsednik Voše.
 
Što se tiče novog trenera Vojvodine, Samardžić dodaje da se on sam preporučio svojim fantastičnim rezultatima.
 
"Dogovor sa Đorđevićem je vrlo brzo sklopljen, rekli smo šta su naši ciljevi i šta je to što Vojvodinu očekuje narednih godina, i sada je na nama zajedno da ostvarimo zacrtane ciljeve. Siguran sam da će ove promene doneti novu viziju fudbala ali i nove boljitke", zaključio je Samardžić.
 
 
Sportski direktor Vojvodine Ljubiša Dunđerski ističe da mu je drago da se vratio u Vojvodinu, koju smatra svojom "kućom".
 
"Danas mi je rođendan i eto baš na današnji dan sam se vratio u svoju kuću, izuzetno mi je drago zbog toga. Već sam ostvarivao rezultate kako sa Vošom tako i sa Spartakom, izazovi koji su mi predstavljeni po dolasku u Vojvodinu poklapaju se sa mojom vizijom fudbala. Željan sam da pomognem Vojvodini da se vrati na mesto gde je nekada bila, da napravimo mnogo mladih igrača, da postižemo rezultate i živimo od njihove prodaje", kaže novi sportski direktor Vojvodine Ljubiša Dunđerski.
 
On dodaje i da novog trenera Voše Đorđevića odlično poznaje, da je siguran da on može da odgovori svim izazovima, te i da je ubeđen da zajedničkim snagama mogu nastaviti tamo gde je pokojni Kosanović stao.
 
Novi šef stručnog štaba Vojvodine Slavoljub Đorđević zahvalio se na ukazanoj šansi da vodi jedan veliki klub kao što je Vojvodina, te je dodao da će dati sve od sebe da na pravi način odgovori zahtevima koji se pred njega postave.
 
"Svi znamo kakve su ambicije kluba, moj prijatelj Kosanović želeo je da za Vošu nastupaju igrači iz omladinske škole u što većem broju, da se postižu dobri rezultati, a Vojvodina ima kvalitet za to. Ovo jeste jedan veliki iskorak u mojoj karijeri, ali ne sumnjam u to da će moje iskustvo u radu sa mladim igračima uz podršku svih ljudi iz Vojvodine dovesti do ostvarenja ciljeva koje imamo pred sobom", ističe Slavoljub Đorđević.
 
On kaže da kada se dobije poziv Vojvodine, nema šta puno da razmišlja.
 
"Da li ću ostvariti rezultate koje je Lalatović, koji je sjajan trener, ostvario ne mogu da kažem i prognoziram. Moj cilj je da Vojvodina ugrozi i bude konkurentna Zvezdi i Partizanu u borbi za trofeje", zaključuje Đorđević.
 
Vojvodina je ugovor sa Đorđevićem potpisala na dve godine, a kako novi trener Voše ističe, zbog toga mu je posebno drago jer rekonstrukcija tima i ciljevi koji su ispred njega postavljeni iziskuju vreme i strpljenje.
 
Kada je reč o igračima koji će naredne sezone nositi crveno-beli dres, sportski direktor i predsednik kluba će o tome odlučivati u narednim danima, dok dovođenje pojačanja poput Makarića ili Tufegdžića ne isključuju kao moguću opciju.
  • Gramzi - Bagins

    26.05.2021 17:55
    Đorđeviću, ako ti je to cilj - džabe si dolazio! Od toga nema ništa dokle god FSS i država budu sponzorisali i štitili Zvezdu i Partizan!
  • Ljubo Krajisnik

    26.05.2021 17:51
    Bedno
    Kaze se "cilj mi je da ove godine osvojimo titulu", ali posto zivimo u zemlji gde se u sportu samo uslisavaju titove zelje, pardon, vuciceve zelje, onda zvezdana mora da osvaja sve i svja. I stoga izjava "cilj nam je da budemo konkurentni". Jadno.
  • Šomi

    26.05.2021 17:48
    Zvezdina smo filijala
    Ciganisanje se nastavlja... baš vam hvala.
    Bato oprosti za sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.