Voša i Bačka ovog vikenda organizuju 39. turnir u čast Stevana Neštickog

Fudbalski klub Vojvodina i OFK Bačka predstojećeg vikenda organizuju još jedan, 39. memorijalni turnir u čast Stevana Neštickog.
Stevan Nešticki, po kome ovaj turnir nosi ime za Vošu je nastupao od 1962. do 1968. godine, a bio je član čuvene šampionske generacije iz 1966.
 
Dres Vojvodine nosio je u preko 200 utakmica, a poginuo je u saobraćajnoj nesreći 1968. godine.
 
Na inicijativu njegovog tadašnjeg saigrača i velikog prijatelja Ilije Pantelića Vojvodina je organizovala memorijalni turnir u njegovu čast, koji i dan danas sa sobom čuva sećanje i uspomenu na jednog od najboljih u istoriji crveno-belih.
 
Na turniru će pored domaćinskih ekipa Vojvodine i OFK Bačke nastupiti i pioniri OFK Berane iz Crne Gore, Akademije Pandev iz Severne Makedonije, Akademije Kluž iz Rumunije i FK Željezničara iz Banja Luke.
 
 
Direktor omladinske škole FK Vojvodine Duško Grujić smatra da je ovo jedan veliki turnir, te i da za sve koji učestvuju u realizaciji istog to čini zadovoljstvo.
 
"Za razliku od prošle godine, ove nas nije omela korona da ugostimo goste iz regiona, tako da će sada učestovati i ekipe iz Rumunije, Crne Gore, BiH, Makedonije. Turnir se održava tokom tri dana, u petak i u subotu prepodne igraju se utakmice grupne faze, potom u subotu popodne polufinala, dok se u nedelju timovi bore za konačni plasman. Sve protiče kako smo i zamislili, do četvrtka će biti sve spremno. Nadamo se lepom druženju i da će i ovaj turnir biti na najvišem nivou", poručuje Grujić
 
Predsednik organizacionog odbora turnira Miladin Purać, kako sam kaže, imao je tu čast da zajedno sa Stevanom Neštickim odigra njegovu poslednju utakmicu davne 1968. godine.
 
"Bio sam svedok te poslednje utakmice Stevana Neštickog te 1968. godine, tada kao 17-godišnjak, član omladinske ekipe Vojvodine. Sećam se kao da je to bilo ove godine, igrali smo sa Čehoslovačkom, dan pre toga A selekcija Jugoslavije je izgubila, branio je Ilija Pantelić i igrali su još neki igrači Vojvodine. Sutradan, na stadionu Vojvodine igrali smo kao članovi B reprezentacije protiv B reprezentacije Čehoslovačke, Stevan Nešticki je bio kapiten, pobedili smo 2:0, igrali smo po velikom pljusku i u teškim uslovima", priseća se Purać.
 
On dodaje da ni takav teren nije smetao Neštickom da pokaže koliki je borac i kako je izgarao za ekipu. 
 
"Nažalost, sutradan, posle te utakmice, bilo smo na školskom i saznali smo vest o toj nesreći" kaže Purać.
 
Predsednik sekcije veterana Vojvodine Vasa Pušibrk potvrđuje značaj i veličinu ovog turnira za sadašnje i buduće generacije, te ističe da je emotivno bio vezan za Neštickog.
 
"Želim da se zahvalim plejadi ljudi, koji su kao pravi zaljubljenici ovog kluba bili sposobni da organizuju ovaj turnir, od njegovog prvog pa do ovog 39. Nama veteranima je izuzetno drago kada vidimo da je ovaj turnir postao takva tradicija. Takođe, poručio bih i novim generacijama, kao i budućim organizatorima, sadašnjoj upravi kluba, da sledeće godine podignu organizaciju ovog turnira na još jedan viši nivo. Kroz školu Vojvodine prošlo je toliko velikih igrača, još iz perioda i kada sam ja igrao, pa sve do danas, i veličina našeg kluba i ovog turnira, za 40. jubilarni naredne godine, zaslužuje da bude još veći", ističe Pušibrk
 
Trener pionira Dejan Kiš navodi je da je za njega i njegovu ekipu čast da brane boje Vojvodine na ovom turniru.
 
"Privilegija i čast je učestovati na jednom ovakvom turniru. S obzirom na to da nismo bili učesnici velikih turnira zbog nemogućnosti putovanja, i dečaci rođeni 2007. i ja kao trener, jedva čekamo da turnir počne. Kao prošlogodišnjim osvajačima imamo obavezu da opravdamo veličinu kluba koji predstavljamo i verujemo da ćemo uspeti u tome. Dečaci su svesni obaveza, veličine turnira i ne sumnjam da će biti pravi", poručuje Kiš.
 
Ovaj, 39. memorijalni turnir održaće se od 11. do 13. juna. Prva utakmica na programu je u petak u 8:30 između Vojvodine i OFK Berane, a svečano otvaranje na programu je istog dana u 16 časova.
  • Dir€ktor

    08.06.2021 20:55
    Ima ko da pamti
    Kad bi javnost saznala šta sve ovaj u belom radi.
  • M

    08.06.2021 17:34
    Veliki pozdrav za sve sa slike. Sve ih licno poznajem i dobro je da su u klubu. Samo napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.