Mozzart i Fudbalski savez Novog Sada vode decu u kamp "Deki 5"

U saradnji sa Fudbalskim savezom grada, Mozzart dodeljuje mesta na kampu "Deki 5" za klince iz Novog Sada i okoline.
Zlatibor, Divčibare, Vrnjačka Banja, Krupanj, Srebrno jezero... I ovog leta širom zemlje organizuju se brojni sportski kampovi, a Mozzart vodi oko pedesetoro dece kod legendi Dejana Stankovića, Željka Rebrače, Miloša Teodosića, Bate Atanasijevića i Nikole Rosića, Ratka Nikolića, kao i u kamp košarkaškog kluba Partizan.
 
Selekciju za kampove "Deki 5", "Teo 4", "Play Volley" i Ratka Nikolića vršili su licencirani treneri u Mozzartovim besplatnim školama sporta, a posle
Beograda, Niša, Aranđelovca, sportska groznica se proširuje i na Vojvodinu. 
 
Cilj ovakvih akcija je da što više vrednih mališana dobije priliku da pokaže veštine sa omiljenom loptom. Kroz projekat besplatnih školica, oko 300 njih je prethodnih nedelja besplatno treniralo fudbal, odbojku, košarku i rukomet. Talenat za Mozzart nema cenu, a ideja da sport bude dostupan svoj deci nastavlja se kroz saradnju sa lokalnim samoupravama i teritorijalnim savezima, dodelom mesta na prestižnim kampovima kod sportskih idola.
 
"U Vojvodini su ponikli mnogi fudbalski asovi, a veliki broj mališana želi da krene stopama legendi. U saradnji sa kompanijom Mozzart, odlučili smo da nagradimo decu koja su tokom cele sezone pokazala najviše posvećenosti, truda i zalaganja u mlađim selekcijama klubova sa naše teritorije. Izuzetno nam je zadovoljstvo što će i mali Novosađani i deca iz okoline dobiti šansu na kampu Deki 5, kod legendarnog reprezentativca i trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića, zajedno sa mališanima iz Mozzartove Besplatne škole fudbala", istakao je Novak Kostrešević, predsednik Fudbalskog saveza grada Novog Sada.
 
Projekat besplatnih školica omogućio je devojčicama i dečacima iz raznih krajeva zemlje da rade sa vrhunskim stručnjacima, upoznaju reprezentativce Aleksandra Kataija, Stefana Jovića, Vladimira Cuparu, legende Željka Rebraču, Dragana Škrbića, Ratka Nikolića, Vesnu Čitaković Đurišić, selektore Dragana Stojkovića Piksija, Tonija Đeronu...
 
 
"Vrhunac ovog projekta je odlazak na najprestižnije kampove u sva četiri sporta. Deca koja su bila najposvećenija, dolazila na svaki trening, pokazala izrazit nivo fer-pleja i sportskog duha, dodatno su nagrađena. Sada želimo isto da omogućimo i osnovicima iz drugih krajeva zemlje, a naši prijatelji iz Fudbalskog saveza grada Novog Sada pomogli su da se poruka 'talenat nema cenu' još glasnije čuje", naglasio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u Mozzartu.
 
Ovog meseca održan je i Otvoreni dan košarke na terenima KK Partizan, a Mozzart je obezbedio deset mesta na kampu crno-belih u Krupnju.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.