Atletičarka Marija Vučenović izborila olimpijsku vizu, neizvesno da li putuje i novosadski trener

Najbolja bacačica koplja u Srbiji Marija Vučenović izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Atletičarka Marija Vučenović izborila olimpijsku vizu, neizvesno da li putuje i novosadski trener
Foto: 021.rs
Iako zvanična lista učesnika na Olimpijskim igrama još uvek nije objavljena, ove godine u Tokiju nastupaju najbolje 32 bacačice, a Marija na listi "Road to Tokio" trenutno zauzima 32. mesto, te potencijalna pomeranja na konačnoj listi ne mogu da ugroze njeno učešće na igrama.
 
Vučenović je do plasmana u Tokio došla nakon sjajnog rezultata i ličnog rekorda koji je ostvarila na Evropskom bacačkom kupu u Splitu, gde je takmičenje završila kao petoplasirana.
 
Rezultatom od 62,25 metara ona je popravila svoj lični rekord za gotovo dva metra, te je na taj način ukazala da bi "kruna" sjajne sezone mogla da bude upravo na Olimpijskim igrama.
 
Kasnije je učestvovala na nekoliko mitinga, dok je na Državnom prvenstvu Srbije Marijino koplje letelo preko 59 metara, te je tim hicem, kojim je osvojila titulu najbolje kopljašice u Srbiji, dodatno učvrstila poziciju na listi za Tokio.
 
 
Vučenović za 021.rs ističe značaj samog plasmana na Olimpijske igre.
 
"Presrećna sam zbog plasmana i mislim da bi ovo mogla da bude prekretnica u mojoj karijeri, te da ću da izvučem dobro iskustvo", ističe najbolja kopljašica Srbije.
 
Ona dodaje i da će dati sve od sebe da se dobro plasira.
 
Saradnja sa trenerom donela uspeh, neizvesno da li zajedno putuju u Tokio
 
Vučenović koja je odrasla, a do novembra prošle godine i živela u Sremskoj Mitrovici, zbog saradnje sa novosadskim trenerom Feđom Kamasijem koju je otpočela prošle godine, odlučila je da se o svom trošku preseli u Novi Sad.
 
Kako je za 021.rs posle ličnog rekorda izjavila, atmosfera na treninzima i sama saradnja sa Kamasijem "krivi" su za uspeh. 
 
"Ubacili smo malo više teretane i to je dovelo do rezultata. Pazim više na ishranu i mislim da moje godine tek dolaze i imam osećaj da ću tek da pružam svoje najbolje", poručila je Vučenović sredinom maja.
 
Sada, samo mesec i po dana kasnije, Vučenović je obezbedila olimpijsku vizu, ali još uvek je neizvesno da li će na najprestižnije takmičenje putovati i njen trener Feđa Kamasi.
 
S obzirom na to da će, osim Vučenović, Srbiju na Olimpijskim igrama predstavljati još četvoro atletičara, a da je za sada broj članova stručnog štaba ograničen, može da se dogodi da Marija na svoju debitantsku Olimpijadu ode bez trenera.
 
U Tokiju će, kako za sada stvari stoje, Atletsku reprezentaciju Srbije činiti još i Ivana Španović, Dragana Tomašević, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac. Imajući u vidu da su Španović i Sinančević kandidati za medalju očekuje se da njihovi treneri zasigurno putuju u Japan.
 
Kako Kamasi potvrđuje za 021.rs, još uvek ne znaju hoće li se otvoriti mesto za trećeg atletskog trenera, ali s obzirom na to da je Vučenović trenutno svojom formom i rangom na ovogodišnjoj svetskoj rang listi zauzima 16. poziciju, oni očekuju da bi potencijalni treći član stručnog štaba mogao da bude upravo on.
 
"Sve te rezultate koje smo napravili, napravili smo tako što smo se izolovali od mnogih stvari. Ona i ja zajedno znamo kako pravimo rezultat, a pravimo ga na osnovu energije koja vlada između nas. Ovo da li ću ja ići ili ne, nije bitno sa aspekta mog odlaska, već isključivo rezultata", ističe Kamasi.
 
 
Vučenović poručuje da prisustvo trenera može da ima uticaj na velikim takmičenjima. 
 
"Ja sam tip sportiste kod kojeg rezultat na samom takmičenju često zavisi upravo od prisutnosti trenera. Najveći faktor i iskorak koji mi je pomogao da dođem do plasmana na Olimpijske igre i obaranja ličnog rekorda, svakako je moj dolazak u Novi Sad i početak saradnje sa Feđom Kamasijem. Nekako smo napravili sebi pozitivnu atmosferu za treninge, uspevamo da se odvojimo od loših uticaja i negativnih stvari, kojih svakako ima mnogo oko nas", poručuje reprezentativka Srbije.
 
Ona dodaje i da je u dobroj formi, te da će, ukoliko sve bude kako treba, u Japan otputovati sa veoma pozitivnim stavom i očekivanjima.
 
Osim pomenutih pet atletičara, šansu da obezbedi nastup na igrama ima još i Novosađanka Milica Gardašević, čija je disciplina skok u dalj. Ona se na rang listi trenutno nalazi nekoliko pozicija iza mesta koja vode u Japan, ali sama lista je podložna promenama do poslednjeg momenta, tako da je i njeno učešće još uvek pod znakom pitanja.
  • Marija

    05.07.2021 20:03
    Bravo bravo bravo
    To je sport! Svaka cast i puno uspeha!
  • Dirko

    05.07.2021 20:00
    Atletika nazalost nikome vise nije bitna... osim kad se uzme medalja... onda je bitna 3 dana
  • Novosadjanka

    05.07.2021 17:46
    Bravo
    Bravo za Feđu i Mariju !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.