Voša do prvog boda protiv Zvezde na startu Superlige Srbije

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Crvene zvezde rezultatom 0:0 u prvom kolu Superlige Srbije.
Treneri Dejan Stanković i Slavoljub Đorđević na teren su izveli sledeće sastave:
 
Crvena zvezda: Borjan – Gajić (od 46. Bakajoko), Dragović, Babić, Rodić (od 75. Eraković) – Krstičić, Sanogo (od. 46 Kanga) – Ben (od 71. Falko), Ivanić, Katai – Krstović (od 75. Pavkov).
 
Vojvodina: N. Simić – Bjeković (od 28. Cucin), Kovačević, Stevanović, Devetak – Busnić, Topić (od 60. Maksimović) – Novevski (od 82. Bastajić), Čović, V. Simić – Mrkaić (od 60. Zukić).
 
Već posle 15 sekundi igre kapiten Vojvodine Čović oprobao je udarac sa distance, lopta je prošla pored gola.
 
Uzvratila je Crvena zvezda u četvrtom minutu, Ben je iz teške pozicije šutirao preko gola, a potom je usledio mirniji deo meča. Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević u 28. minutu morao je da napravi prvu prinudnu izmenu, na povredu se požalio Marko Bjeković, pa je umesto njega ušao Luka Cucin.
 
Do 30. minuta nije bilo nijednog udarca u okvir gola, a onda je bilo daleko uzbudljivije do odlaska na odmor. Voša je prvu i odličnu akciju izvela u 30. minutu, Simić je povukao kontru, najpre je pokušao Topić, Borjan je odbio loptu do Mrkaića, potom je pokušao i Cucin, čiji je udarac izblokiran.
 
U finišu prvog dela igre Zvezda je imala nekoliko ozbiljnih pokušaja, u 44. minutu Ben se izborio za loptu na petercu i pogodio stativu. U nadoknadi prvog dela igre pokušali su i Katai i Ivanić, ali bez opasnosti po gol Simića.
 
Drugo poluvreme počelo je još otvorenije, najpre je Ivanić imao opasan pokušaj u 46. minutu, a u 48. Novevski je sa ivice šesnaesterca šutirao u golmana Zvezde Milana Borjana. Domaći su ponovo imali veliku priliku preko Bena, koji je opet bio u opasnoj zoni u petercu, ali je šutirao preko gola.
 
Voša je svoje šanse čekala iz kontri i u jednoj takvoj situaciji Novevski se ponovo našao u dobroj poziciji, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.
 
Na isteku sata igre Slavoljub Đorđević napravio je dve izmene, ušli su Zukić i Maksimović umesto Topića i Mrkaića. Voša je nastavila da igra veoma organizovano i disciplinovano u odbrani, dok je Crvena zvezda pokušavala na sve načine da probije bedem pred Simićevim golom.
 
Trener Crvene zvezde krenuo je u totalnu ofanzivu, uveo je Falka, Pavkova i Erakovića, igrali su domaći oko šesnaesterca Vojvodine, ali su Stevanović i Kovačević odlično komandovali odbranom Vojvodine.
 
Pavkov je u 84. minutu imao najbolju šansu u drugom poluvremenu, Katai je vratio povratnu za Pavkova, ali je Nikola Simić bio na pravom mestu. Samo minut kasnije, nakon Zukićevog kornera, Čović je imao odličnu šansu, glavom je šutirao za malo pored stative.
 
U finišu su pokušali još Dragović i Falko na jednoj strani, Čović na drugoj, ali do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa je Vojvodina osvojila prvi bod na startu sezone 2021/22.
  • Detos

    17.07.2021 13:43
    Srpska Atina
    Bravo momci
    Samo napred Vojvodina
  • Нс бој

    17.07.2021 12:05
    Најтежи противник Звезде је поштено суђење.Морам похвалити судију који је све правилно санкционисао.
  • Kuka i motika

    17.07.2021 10:57
    Priča za budale
    Počelo je još jedno prvenstvo bez smisla,dugoročnog plana i ideje kojoj težimo.Što kao klub,što kao tribina.Tu smo da operemo pare napaćenog naroda iz javnih preduzeća i uradimo prljave poslove na ulici za sns.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.