Zlato u trostavu za mlade strelce iz Novog Sada

Ekipa juniora streljačkog kluba "Novi Sad 1790" osvojila je zlato na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem u disciplini trostav.
Zlato u trostavu za mlade strelce iz Novog Sada
Foto: 021.rs (Streljački savez Srbije)
Na takmičenju, održanom tokom vikenda u Novom Sadu, po dva prva mesta u pojedinačnoj konkurenciji izborili su takmičari kragujevačkog kluba Čika Mata i Novog Beograda-Ušće.
 
Ulogu favorita u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava za juniorke opravdala je Teodora Vukojević iz kragujevačkog Čika Mate. U finalu je pogodila 459,7 krugova i sezonu završila kao juniorska i seniorska šampionka države u trostavu. Seniorsku titulu osvojila je pre mesec dana, a pre nedelju dana na finalu Kupa Srbije bila je najbolja juniorka i drugoplasirana među seniorkama.
 
Dimitrije Gašeća, takmičar Mladosti iz Inđije, bio je najprecizniji u takmičenju juniora u trostavu. 
 
Jovana Todorović, članica ekipe Novi Beograd-Ušće, nije dozvolila iznenađenje u gađanju MK sport pištoljem. Ubedljivo je trijumfovala, i došla do trećeg zlata u nizu u ovoj disciplini. Prethodnog vikenda je pobedila u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji na finalu Kupa Srbije.
 
Kad je o neolimpijskim discipinama reč, u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava najuspešniji su bili Marko Ivanović, iz kluba Čika Mata i Anja Knežević, ispred kluba Novi Beograd-Ušće, dok je pištoljem slobodnog izbora trijumfovao Marko Ninković iz tima Pančevo 1813.
 
Dva kluba su osvojila po dve ekipne titule. Tim juniorki Niša 1881 je osvojio prvo mesto u trostavu i u gađanju MK puškom iz ležećeg stava. Isti uspeh u muškoj konkurenciji ostvario je sastav Novog Sada 1790. Beogradski Akademac je pobedio u nadmetanju juniorki pištoljem, a u takmičenju juniora pištoljem odskočili su strelci Pančeva 1813.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.