Vojvodina "golčinom" Čovića slavila protiv Panevežisa u Litvaniji

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Panevežisa rezultatom 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.
Vojvodina "golčinom" Čovića slavila protiv Panevežisa u Litvaniji
Foto: 021.rs
Jedini pogodak na meču postigao je Nemanja Čović u 70. minutu.
 
Panevežis je preuzeo inicijativu od početka utakmice i bio konkretniji tim, a Nikola Simić je u prvom poluvremenu imao dve uspešne intervencije posle pokušaja domaćih sa distance. Panevežis bio najbliži golu u 33. minutu kada je Elivelto izveo odlično slobodan udarac sa 20 metara, ali je prečka sačuvala „staru damu“.
 
Vojvodina je uzvratila jednom preko Topića koji je šutirao sa nekih 25 metara u golmana Golasa, a onda je u 42. minutu Čović propustio najbolju šansu. Posle sjajne uigrane akcije iz kornera, Čović je ostao sam na petercu, odlično je gađao glavom, ali se istakao golman Golas, u nastavku akcije pokušao je glavom i Kovačević, ali je bio za malo neprecizan.
 
Slavoljub Đorđević je odmah na poluvremenu napravio prvu izmenu, u svlačionici je ostao Novevski, koga je zamenio Bastajić. Vojvodina je spustila tempo domaćih koji su imali inicijativu u prvom delu, ali su timovi vodili veliku borbu na sredini terena, bez nekih izrazitih prilika, sve do 60. minuta kada je Elivelto šutirao preko Simićevog gola.
 
Nakon toga Đorđević je napravio dvostruku izmenu, pošto su Busnić i Zukić zamenili Maskimovića i Mrkaića, a u 64. minutu Panevežis je imao najbolju priliku u nastavku. Elivelto je proigrao Sarponga čiji je udarac iskosa sa leve strane blokirao Kovačević i sprečio veću opasnost pred golom. Vojvodina je uzvratila četiri minuta kasnije kada je  Topić primio loptu na 18 metara, ali je šutirao preko gola.
 
U 70. minutu Vojvodina je povela posle najlepše akcije na utakmici, Topić je proigrao Čovića kroz čitavu odbranu Panevežisa, a potom raspalio iz teške pozicije i od prečke savladao golmana Golasa - 0:1.
 
Odmah posle primljenog gola, trener Panevežisa napravio je prvu izmenu, ušao je Kapnidis i iz prvog kontakta šutirao ka golu, ali je ponovo na mestu bio Nikola Simić. U istom minutu, na drugoj strani, Voša je organizovala novi lep napad, Zukić je na kraju pogodio mrežu, ali iz nedozvoljene pozicije.
 
Panevežis je imao još dva pokušaja ka golu Simića preko Kapnidisa i Kruzikasa, Voša se povukla i branila i do kraja odbranila od naleta domaćih.
 
Voša je tako zabeležila veliki trijumf pred revanš na "Karađorđu" za sedam dana.
  • Samo Vosa

    23.07.2021 00:26
    Uprava napolje !!!
  • Chiske

    22.07.2021 22:42
    @Tito
    Tito majstore vodi nas do titule!!!
  • Adamovicevo naselje

    22.07.2021 22:39
    FCV is art
    Svi na stadion u nedelju protiv titovog blizanca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.