Tanović: "Karađorđe" renoviran, preduzete sve mere za povratak publike

Fudbalski klub Vojvodina uveliko radi na rekonstrukciji "Karađorđa".
Tanović: "Karađorđe" renoviran, preduzete sve mere za povratak publike
Foto: FK Vojvodina
"Fudbalski klub Vojvodina u poslednjih mesec dana krenuo je u ozbiljno renoviranje stadiona. Naročito se to odnosi na organizacije evropskih utakmica. UEFA zbog pandemije korona virusa insistira na restriktivnim merama, kada su u pitanju i ulasci i izlasci i samo prisustvo na stadionima. U skladu sa tim, mi smo preduzeli sve potrebne mere. Prilagodili smo i renovirali ulaz za rezervne igrače, koji će sada moći nesmetano da ulaze i izlaze sa zapadne tribine. Potom toalete na zapadnoj i južnoj tribini, a uz to, za naše prvenstvo smo na vreme instalirali sve što je potrebno za implementaciju VAR sistema, koji se primenjuje od ove sezone. Sve je podignuto na jedan viši nivo i nadamo se da će ubuduće sve biti dodatno bolje i još kvalitetnije", rekao je direktor stadiona Dragomir Tanović.
 
On je potom razjasnio kako UEFA dodeljuje licence uz napomenu da je "Karađorđe" sada u trećoj kategoriji stadiona.
 
"Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva "češljeve" na ulazu, rotirajući metalni ulazi na stadionu sa merenjima. Nažalost, ukoliko prođemo Panevežis, u narednoj rundi igraćemo verovatno van "Karađorđa", a alternativa je stadion Partizana", naglasio je Tanović.
 
Pozitivna vest jeste da će kompletna rekonstrukcija stadiona početi krajem prvog dela sezone, u decembru, ali da to neće uticati na organizaciju utakmica počevši od januara 2022. godine, napominje on.
 
"Prošle godine u februaru trebalo je počnemo kompletnu rekonstrukciju stadiona, ali je pandemija uticala i poremetila sve planove. Prema mojim saznanjima, u decembru bi trebalo da počnemo sa renoviranjem. Ono podrazumeva radove po segmentima, kako bismo mi tokom renoviranja i dalje mogli da organizujemo utakmice na „Karađorđu“. Projekat je prošao sve potrebne inspenkcijske nadzore, sredstva su obezbeđena i ne odustajemo od toga da nastavimo da igramo na našem stadionu", zaključio je Tanović.
 
Vojvodina će igrati takmičarski meč pred svojim navijačima u četvrtak od 20 sati, kada na "Karađorđu" gostuje litvanski Panevežis. U prvom meču "stara dama" je slavila rezultatom 1:0.
 
Prethodno u nedelju u 21 čas dočekuje Partizan.
  • @vratiti ime

    26.07.2021 09:28
    Rijaliti država Srbistan
    Prika, pre komentarisanja pročitaj tekst. U gornjem tekstu se decidirano navodi, da je stadion kompletno "rekonstruisan" - što podrazumeva i rekonstrukciju samog imena stadiona. Dakle, "rekonstruisani" stadion, se po najnovijem naziva >KARAĐORĐE Karađorđu Subotiću. Idi begaj, to ti je poslednji urlik mode! Kad se samo setim ko se sve istakao po tim IN - emisijama, dobro smo i prošli...
  • 100jan

    25.07.2021 23:28
    prazne price
    Kod od premijerligasa iz UK ima cesljeve na stadionu? Samo je imao Charlton ali oni nisu igrali evropske utakmice...
    Kako doticni Tanovic koji ni engleski ne govori pravilno nama prodaje toplu vodu. Jasna su pravila UEFE, nego je problem u nepisemnim direktorima stadiona koji su izgubljeni u prevodu.
  • VladaN

    25.07.2021 00:44
    @Stara garda…
    Moj deda je u monografiji FK Vojvodine nekada kluba za ponos a danas ruine bez identiteta. S’ toga nemojte meni držati vakelu i imati dilemu o meni kao novosadjaninu. Sve je tačno tako kao što sam napisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.