FOTO: Prvotimci Zvezde posetili besplatnu školu fudbala u Novom Sadu

Mozzart i Petar Puača obezbedili su deci besplatne treninge ovog leta, a Mirko Ivanić i Aleksa Vukanović nagradili su učesnike otvorenog časa.
Fudbal je bolji uživo, nego na igricama... U to su se uverila i deca iz Vojvodine, jer širom zemlje nastavlja da se širi poruka "talenat nema cenu". Kompanija Mozzart u saradnji sa poznatim sportistima otvara besplatne škole sporta, a posle Beograda, Niša i Aranđelovca na red je došao i Novi Sad. 
 
Zajedno sa Petrom Puačom, bivšim reprezentativcem koji vodi trofejnu omladinsku školu, pokrenuta je još jedna školica fudbala, a na prvom času oko 150 dece je imalo priliku da se druži sa prvotimcima Zvezde Mirkom Ivanićem i Aleksom Vukanovićem.
 
Igrači crveno-belih bili su specijalni gosti na otvorenom času u SC "Sajmište" i delili su diplome malim ljubiteljima fudbala iz cele Vojvodine. Za uvodni trening vladalo je veliko interesovanje, a 100 dece će biti izabrano da tokom avgusta trenira tri puta nedeljno na istoj lokaciji, bez plaćanja članarine.
 
"Ovaj projekat je fantastičan za decu, za roditelje, za grad. Već na prvom času smo videli koliko klinci iz ovog kraja vole fudbal, a divno je što se neće plaćati članarine. Znam da su one neophodne da bi se plaćali treneri i obezbedili dobri uslovi, ali važno je i da sport bude dostupan svoj deci", poručio je Mirko Ivanić.
 
 
Novosađanin iz redova Zvezde je, uz asistenciju Vukanovića, delio savete i diplome mladim nadama.
 
"Ovaj događaj me je vratio u detinjstvo, sećam se koliko sam bio izbezumljen kada bih video nekog svog idola", kroz osmeh je pričao Mirko. 
 
"Veoma je važno da se deca sretnu sa poznatim igračima, mislim da ih to dosta motiviše da nastave da se bave sportom. U ovom uzrastu nije važno da se takmiče, nadmeću, već da se druže, igraju... Da su manje na telefonu, a više na sportu. Nisu oni krivi ako stalno igraju igrice, na nama starijima je da ih motivišemo i usmerimo ka sportu, da im damo neku drugu
zanimaciju kako bi bili aktivniji, a ovaj Mozzartov projekat je upravo jedan od načina", smatra Ivanić.
 
Aleksa Vukanović se složio da je igra najvažnija, a bio je oduševljen odazivom i velikim brojem mališana koji su došli da se oprobaju na fudbalskom igralištu. Oni su bili podeljeni po starosnim grupama, a osmorica trenera na čelu sa Petrom Puačom vršiće odabir dece za školicu.
 
 
"Spremili smo niz iznenađenja, očekujemo da će školicu svake nedelje posećivati poznata imena iz sveta fudbala. Hvala kompaniji Mozzart koja je prepoznala da se u našoj školi dobro radi sa decom i uvrstila je u program besplatnih škola. Tri puta nedeljno ćemo održavati treninge, a uz pomoć Mozzarta najbolji polaznik će dobiti mesto na kampu kod Dejana Stankovića. Uz to, dodelićemo jednogodišnje članarine za našu školu", otkrio je Puača.
 
Događaju je prisustvovao i predsednik Fudbalskog saveza grada Novog Sada Novak Kostrešević.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Vojvodina pobedila i u Užicu

Košarkaši Slobode iz Užica su se spremali da pobedom nad Vojvodinom, liderom Košarkaške lige Srbije, produže sjajan niz od devet pobeda u poslednjih deset utakmica.