Firmaši ponovo protiv uprave, zahtevaju ostavku i biranje novog rukovodstva

Firmaši, odnosno Ujedinjeni navijači FK Vojvodina, saopštili su da je "nastavljeno plansko i sistematsko urušavanje kluba izazvano nesposobnošću i nezainteresovanošću aktuelne uprave".
Firmaši ponovo protiv uprave, zahtevaju ostavku i biranje novog rukovodstva
Foto: 021.rs
U saopštenju prosleđenom medijima kao jednog od krivaca za situaciju u klubu prozivaju direktora Dušana Bajatovića. Poručuju da je sada i više nego jasno da klub ne ide u dobrom smeru i da "oni kojima je poveren na upravljanje nisu sposobni da rukovode u njegovom interesu", već to čine kako bi zadovoljili lične interese, a na štetu Vojvodine.
 
"Aktuelna situacija u klubu dodatno je narušena nepoštovanjem važeće sistematizacije radnih mesta, tako što se pojedinci raspoređuju na radna mesta, ne po svojoj stručnosti, nego po komšijskim i po rodbinskim vezama. Takođe, ne poštuju se ni usvojeni koeficijenti prilikom obračuna zarada, tako da pojedinci, za identično sistematizovano radno mesto, imaju različite zarade, što dodatno doprinosi generisanju negativne atmosfere u radnoj zajednici kluba. Predsednik i direktor kluba, na samo njima znan način, autonomno određuju visinu zarada zaposlenih", poručuju Firmaši.
 
Dodaju i da je u poslednjih nekoliko godina, zbog lošeg rukovođenja klubom, Vojvodinu napustilo na desetine talentovanih igrača iz Omladinske škole "Ilija Pantelić", što je prouzrokovalo nenadoknadivu materijalnu štetu. 
 
"Ova situacija ponavlja se permanentno, tako da je u poslednjih par nedelja iz Omladinske škole otišlo nekoliko talentovanih igrača, koji su prešli u konkurentske i rivalske klubove, između ostalog napustio nas je i talentovani kapiten naše kadetske selekcije - Vuk Roganović", navodi se u saopštenju.
 
Navijači smatraju da aktuelna uprava nije bila sposobna ni da u rokovima, koje je zadala UEFA, osposobi stadion "Karađorđe" za evropske utakmice, dodajući da će to prouzrokovati nenadoknadivu štetu po klub i navijače.
 
"Podsećamo da se sve evropske utakmice igraju radnim danom i da veliki broj navijača Vojvodine neće biti u situaciji da podrži svoj klub u najbitnijoj utakmici sezone koju uprava planira da organizije na stadionu Jugoslovenske narodne armije u Beogradu. Time je, nesposobna uprava dovela klub u neravnopravan položaj, jer će Vojvodina sve naredne utakmice u okviru UEFA takmičenja morati da igra na gostujućim terenima", dodaje se u saopštenju.
 
Na severnoj tribini "Karađorđa" je na utakmici protiv Partizana bio razvijen veliki transparent "Uprava napolje", uz poruku: "Evropu igramo izvan našeg grada, za vaše ostavke vreme je sada".
 
Zbog svega navedenog navijači pitaju "kome je u interesu da se nastavi sistematsko urušavanje Vojvodine"? Zahtevaju i da uprava i direktor kluba podnesu neopozive ostavke na sve funkcije u klubu i da se zakaže Vanredna izborna skupština na kojoj će se birati novo rukovodstvo. 
 
"Koristimo priliku da celokupnu vojvodinašku javnost pozovemo da zajedno podržimo naš klub u narednoj evropskoj utakmici, u četvrtak u 20 časova, protiv litvanskog Panevežisa, odnosno da zajedno iskažemo jedinstven stav: do konačne pobede - uprava napolje", zaključuje se u saopštenju. 
 
Direktor stadiona "Karađorđe" Dragomir Tanović objasnio je kako UEFA dodeljuje licence, uz napomenu da je novosadski stadion sada u trećoj kategoriji.
 
"Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva "češljeve" na ulazu, rotirajući metalni ulazi na stadionu sa merenjima. Nažalost, ukoliko prođemo Panevežis, u narednoj rundi igraćemo verovatno van "Karađorđa", a alternativa je stadion Partizana", naglasio je Tanović.
 
Pozitivna vest jeste da će kompletna rekonstrukcija stadiona početi krajem prvog dela sezone, u decembru, ali da to neće uticati na organizaciju utakmica počevši od januara 2022. godine, napominje on.
 
"Prošle godine u februaru trebalo je počnemo kompletnu rekonstrukciju stadiona, ali je pandemija uticala i poremetila sve planove. Prema mojim saznanjima, u decembru bi trebalo da počnemo sa renoviranjem. Ono podrazumeva radove po segmentima, kako bismo mi tokom renoviranja i dalje mogli da organizujemo utakmice na „Karađorđu“. Projekat je prošao sve potrebne inspenkcijske nadzore, sredstva su obezbeđena i ne odustajemo od toga da nastavimo da igramo na našem stadionu", zaključio je Tanović.
  • @Blade

    29.07.2021 11:34
    Gledaj svoj klub popi pivo i iskuliraj. Novi Sad navija za Vojvodinu !
  • Pegaz

    29.07.2021 02:09
    Pa onda kada ode Bajatović dođe Vučevićev čovek.... providno do srži.
    Vojvodina jedna jedina.
  • Evropa u

    28.07.2021 16:45
    NS
    Kumić sredio češljeve.
    Snajperov tata dobio povišicu.
    Gruja dobio proviziju od menadžera.
    Firma isplaćena.
    Svi zadovoljni.
    Samo iskreni navijači Voše nemaju više želju da dolaze na stadion.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Sigurna pobeda novosadskih košarkaša

U 27. kolu Košarkaške lige Srbije Vojvodina je lakše nego što se očekivalo savladala OKK Beograd sa 91:76, po četvrtinama rezultat je glasio 32:21, 22:12, 16:21, 21:22.