Prva pobeda Voše u Superligi, pao Voždovac pred revanš u Evropi

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na "Karađorđu" ekipu Voždovca rezultatom 2:0 (2:0) u četvrtom kolu Super lige Srbije.
Prva pobeda Voše u Superligi, pao Voždovac pred revanš u Evropi
Foto: FK Vojvodina
Strelci za Vojvodinu bili su Veljko Simić u 24. i Mirko Topić u 37. minutu.
 
Vojvodina je bila konkretnija od samog početka i pripretila preko Simića, ali je i Voždovac ubrzo uzvratio preko Stanisavljevića koga je zaustavio Vukliš.
 
Bolju igru Voša je krunisala u 24. minutu, Topić je proigrao Novevskog na desnom boku, ovaj sačekao pravi trenutak da pošalje oštru loptu na drugu stativu, a tamo je sačekao Veljko Simić za 1:0.
 
Voždovac je uzvratio odmah nakon primljenog gola, Vujnović se našao ispred Vukliša u petercu, ali je golman Vojvodine nogama zaustavio veću opasnost po gol.
 
Vojvodina je uspela da duplira vođstvo u 37. minutu, Novevski je ponovo asistirao, ovaj put iz kornera, a Topić glavom matirao golmana Prekovića za 2:0.
 
Odmah na startu drugog dela igre usledio je kratak prekid, Busnić i Vojnović su se sudarili glavama, usledila je lekarska pomoć i srećom nijedan igrač nije doživeo težu povredu, pa je meč nastavljen nakon nekoliko minuta. Slavoljub Đorđević je u 55. minutu napravio dvostruku izmenu, ušli su Maksimović i Bastajić, a zasluženi odmor dobili Busnić i Veljko Simić, da bi ubrzo i Zukić zamenio kapitena Čovića, a Jeličić Cucina.
 
Prvi i jedini udarac u okvir gola u nastavku imao je Milojević, čiji je pokušaj iz slobodnjaka na isteku sata igre zaustavio Vukliš. U drugom poluvremenu, Voša je stala na loptu, nije igrala mnogo prema protivničkom golu,  a kako je vreme odmicalo, Voždovac nije imao snage da ozbiljnije ugrozi gol Vukliša.
 
Voša je upisala prvu pobedu ove sezone i sada ima četiri osvojena boda i meč manje, zbog odložene utakmice protiv Mladosti u Lučanima.
  • VoNs

    08.08.2021 23:39
    Jedna jedina
    Uz duzno pištovanje
    Hocemo Evropske utakmice a ne samo pobede protiv vozdovca kolubare i sl
    Vosa kao klub sa tradicijom i navijaci to traže i zato je potrebna sposobna uprava a ova ocigledno to nije...
  • Svi

    08.08.2021 21:47
    Znaju
    3 za 3

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.