U Novom Sadu počeo FIBA Čelendžer za igrače do 16 godina

Od danas do 21. avgusta u Novom Sadu se održava FIBA Čelendžer za igrače do 16 godina.
U Novom Sadu počeo FIBA Čelendžer za igrače do 16 godina
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na njemu će Srbija, u konkurenciji selekcija Turske, Izraela, Slovenije, Češke i Belgije, pokušati da izbori plasman na Svetsko prvenstvo igrača do 17 godina, narednog leta u Španiji.
 
Sa turnira u Novom Sadu – koji se igra po sistemu svako sa svakim – na Svetski kup ići će dve najbolje reprezentacije. Kada je Evropa u pitanju, učesnike SP – njih ukupno pet, ne računajući domaćina Španiju, daće i FIBA Čelendžeri u Sofiji (jedan tim) i Skoplju (dva tima).
 
Kako je odredio Dragoljub Avramović, selektor kadetske reprezentacije Srbije, u timu su Nikola Topić, Petar Avlijaš, Ognjen Stanković, Andrej Mušicki, Pavle Mišić, Lazar Tasić, Mitar Bošnjaković, Danilo Dožić, Matija Milošević, Lazar Gačić, Asim Đulović i Filip Malešević.
 
Poslednji filter nije prošao Aleksa Ristić.
 
– Žao mi je što smo tokom priprema ostali bez trojice veoma talentovanih igrača, Ognjena Radošića, Đorđa Ćurčića i Pavla Nikolića. Svi im želimo da se što pre oporave i vrate na teren – rekao je selektor.
 
Kadetski tim Srbije je na okupu od 5. jula i za to vreme prošao je tri faze priprema. Odigrao je nekoliko prijateljskih utakmica, bez poraza.
 
– Apsolutno sam zadovoljan odnosom igrača prema obavezama i našim zahtevima na treninzima, pa i utakmicama koje smo odigrali, iako nam je u njima rezultat bio totalno u drugom planu. Važnije je bilo da svi dobiju šansu, da svi igraju u ograničenoj minutaži, da svi, tako reći, budu u istom paketu. I zadovoljan sam kako smo do sada igrali. I atmosfera u timu je sjajna, pravo drugarstvo. Momci su dobro izneli ceo pripremi period - naveo je Avramović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.