Voša pred disciplinskom komisijom FSS, moguće sankcije zbog incidenta u Kruševcu

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv Vojvodine.
Voša pred disciplinskom komisijom FSS, moguće sankcije zbog incidenta u Kruševcu
Foto: 021.rs
Pred prvostepenim organom, poslednjih dana, našli su se detaljni izveštaji službenih lica sa kruševačkog stadiona "Mladost". 
 
Delegat utakmice, Milan Martinović, zajedno sa sudijama, predvođenim internacionalcem Srđanom Jovanovićem, evidentirao je precizno "napad" sa tribina i potom divljačko ponašanje manje grupe takozvanih navijača iz Novog Sada, piše N1. 
 
Nekoliko njih najpre je preskočilo ogradu i ušlo u ograđeni deo terena. Fizički su napali redara i u siledžijskom naletu naneli mu povrede. Tu, ipak, nije bio kraj divljačkog pira gostiju iz Novog Sada na stadionu Napretka. Oduzeli su nesrećnom čoveku, uredno obeleženom markerom namenjenom redarima, telefon i zadržali nekoliko minuta u posedu. Kasnije su se predomislili i vratili uređaj redaru, ali sa izbrisanim snimcima i fotografijama.
 
Incident je potrajao nekoliko minuta i tek kad su se strasti smirile, igra je nastavljena. Takozvani navijači Vojvodine zadržani su tri i po sata po okončanju utakmice na stadionu u Kruševcu. Identifikovani su inicijatori i vinovnici incidenta… N1 saznaje da među njima ima i članova porodice pojedinih fudbalskih radnika, posebno angažovanih u mandatu Slaviše Kokeze na čelu FSS.
 
Izvesno je da Vošu čeka teža sankcija, najverovatnije, zabrana organizovanog vođenja navijača na gostovanja. Podsetimo, slična kazna već je izrečena Voždovcu, nakon rasističkih povika pristalica na gostovanju Čukaričkom, i Partizanu, posle incidenata u Novom Pazaru. Konačnu odluku doneće Disciplinska komisija FSS na narednoj sednici, najverovatnije, za sedam dana.
 
Vojvodini je juče izrečena i novčana kazna od 300.000 dinara. Novosadski superligaš moraće da uplati novac na račun Fudbalskog saveza Srbije, zbog bakljade navijača na nekoliko utakmica. 
  • @ce

    03.09.2021 07:55
    Posao redara je da održava red (zato se kaže "redar") a ne da ga proizvodi.
    Inače, zakonom je zabranjeno neovlašćeno snimanje aktera sportskog događaja.
  • Ce

    03.09.2021 05:51
    A zasto da ih ne snimak?
    Sta su oni? Imaju neki poseban status?
    Zabrana dolaska navijaca na gostovanja do kraja sezone.
  • Okk

    02.09.2021 23:24
    Brat
    Pa zna se ko je zadužen za AP Vojvodinu a samim tim i za FK Vojvodinu. Jedan je u BG a drugi upravlja Vojvodinom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.