Vojvođanski jug: Golman strelac u Veterniku, pobede Novog Sada i Indeksa

Odigrano je peto kolo Vojvođanske lige Jug.
Vojvođanski jug: Golman strelac u Veterniku, pobede Novog Sada i Indeksa
Foto: 021.rs
Zanimljivo je bilo u Veterniku, gde je gostovala Mladost iz Bačkog Jarka i gde je viđena nesvakidašnja situacija.
 
Bili su agresivni Veterničani, napadali preko Tubića, Ušćumlića, Sekulića, Pećića, ali lopta nije htela u gol. Kaznili su to gosti koji su preko Grkovića poveli sa 1:0.
 
Nisu odustajali Veterničani i to im se isplatilo u finišu meča. Igrao se 92. minut, domaćini su imali korner. U šesnaestercu je nastala gužva, a najspretnijim se pokazao golman Veternika Ivić koji je glavom pogodio za izjednačenje, 1:1, što je bio i konačan rezultat meča.
 
 
Fudbaleri Novog Sada dočekali su na Detelinari Slogu iz Erdevika. Ključni momenat utakmice dogodio se u 50. minutu, nakon što je dosuđen penal u korist domaćina. 
 
Precizan sa bele tačke bio je Balabanović, koji je doneo nova tri boda svom timu, zahvaljujući kojima je Novi Sad izbio na treće mesto u šampionatu, koje deli sa Slobodom iz Donjeg Tovarnika.
 
 
Jedinstvo iz Rumenke ne uspeva da pronađe igru koja ju je krasila prošle sezone. Možda stvari krenu bolje za Rumenčane kada se reše svi problemi sa igračkim kadrom, a do tada će morati da se zadovoljavaju bodom protiv Sloge iz Temerina. Nakon 90. minuta u Temerinu, rezultat je bio 1:1. 
 
Rumenčani su poveli već u 7. minutu preko Ilića, ali su domaćini živnuli u drugih 45 minuta i uspeli da dođu do izjednačujućeg gola preko Papovića.
 
Indeks je dočekao na svom terenu Cement i savladao ga sa 1:0. "Studenti" su do tri boda došli zahvaljujući autogolu Vilotijevića. 
 
U ostalim utakmicama igrali su: Radnički - Budućnost 4:1, Podunavac - Hajduk 1:1, Dunav - Sloboda 1:2, Donji Srem - Radnički 0:0.
 
Na prvom mestu na tabeli nalazi se Hajduk iz Divoša sa 11 bodova, a ozbiljno mu prete Donji Srem, Novi Sad i Sloboda, koji su sakupili po 10 poena. Tu su i Radnički, Podunavac, Sloga iz Erdevika i Sloga iz Temerina sa devet bodova. Na dnu tabele nalaze se Mladost iz Bačkog Jarka, Dunav i Budućnost. 
  • Dusan Dzigurski

    15.09.2021 18:48
    Napred Indeks
    Napred Indeks, do druge lige!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.