Vojvođanski jug: Jedinstvo ubedljivo protiv Veternika, Divošani sigurni na vrhu

U derbiju novosadskih prigradskih naselja između Jedinstva i Veternika, slavili su Rumenčani sa 3:0.
Vojvođanski jug: Jedinstvo ubedljivo protiv Veternika, Divošani sigurni na vrhu
Foto: 021.rs
Stari rivali, Jedinstvo i Veternik, odmerili su snage u šestom kolu Vojvođanskog juga. Jedinstvo je prikazalo odličnu igru, ali je i Veternik pružao otpor, iako bi rezultat od 3:0 u korist domaćina sugerisao drugačije. 
 
U prvom poluvremenu timovi su igrali izjednačeno, pa se prvih 45 minuta završilo bez golova. Ali drugo poluvreme donosi značajnu promenu. U 50. minutu, nakon nesporazuma defanzivaca gostiju, Andesilić donosi prednost Jedinstvu. 
 
Nakon toga Veternik preuzima inicijativu, pritiska, a domaćin čeka kontru. To se isplatilo u 66. minutu, kada Tepić asistira Gadžiću, koji rutinski zabija za 2:0. Na kraju, konačan rezultat, 3:0 za Jedinstvo, postavlja se u finišu meča, kada Švonja daje autogol.
 
 
Fudbaleri Novog Sada putovali su Novu Pazovu, gde ih je dočekao Radnički. Posle 90 minuta igre, rezultat je bio nerešen - 1:1.
 
Indeks je uspeo da ostvari pobedu u Bačkom Jarku, gde su odmerili snage sa Mladošću. U prvom poluvremenu rezultat je bio 0:0, ali je potom publika mogla da vidi tri gola. 
 
Poveo je Indeks preko Nađa na startu drugog dela igre, a Klaić je povisio na 2:0. Domaćini su ostatku meča uspeli tek da umanje rezultat na 2:1, preko Kurtišija. 
 
Hajduk iz Divoša nastavlja svoj trijumfalni pohod. U šestom kolu dočekali su Dunav i savladali ga sa 5:0. Golove za Divošane postigli su Savinović, Trebovac, Šućak, Živković i Savićević.
 
U ostalim utakmicama igrali su: Cement - Donji Srem 1:1, Radnički - Podunavac 0:1, Budućnost - Sloga (Erdevik) 0:4, Sloboda - Sloga (Temerin) 0:1.
 
Prvi na tabeli je Hajduk sa 14 bodova, a dva manje imaju Sloga iz Erdevika i Podunavac. Po 11 bodova imaju Donji Srem, Sloga iz Temerina i Novi Sad. Beočinski Cement je osmi, Indeks deseti, a Jedinstvo jedanaesto. Na začelju se nalaze Mladost, Dunav i Budućnost, koja još uvek nema nijedan bod.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.