Voša druga na "Memorijalu velikana", Fridrihshafen nosi pehar kući

Ekipa Fridrihshafena pobednik je 11. međunarodnog turnira "Memorijal velikana", pošto je u meču za prvo mesto savladala domaću Vojvodinu NS seme rezultatom 3:1.
Voša druga na "Memorijalu velikana", Fridrihshafen nosi pehar kući
Foto: 021.rs
Iako su Novosađani dobro otvorili meč i poveli 4:1, gosti su uspeli da uvedu set u egal. Igralo se poen za poen sve do završnice, u kojoj su precizniji i sigurniji bili Nemci za 28:26 i 1:0.
 
Bili su mnogo bolji u nastavku puleni trenera Slobodana Boškana, na polovini drugog perioda napravili su razliku i sačuvali je do kraja. Nakon izjednačenja po setovima na terenu male sale Spensa razvila se velika borba, i jedni i drugi su igrali požrtvovano, ali su servisom najviše gosti poremetili Vošine prvotimce, došli do opipljive prednosti, a onda i do vođstva od 2:1 u ovom meču.
 
Na strani nemačkog predstavnika bilo je definitivno iskustvo, ali su gosti isto tako igrali vrlo konkretno, sigurno, sa malo grešaka, dobro na servisu i to je za njih tokom celog susreta bio korak napred u odnosu na rivala. Imali su Novosađani šanse i u četvrtom setu, ali je falilo malo više strpljenja i sigurnosti u realizaciji prilika. Fridrihshafen zasluženo je slavio i osvojio prvo mesto na turniru.
 
Šef stručnog štaba Slobodan Boškan menjao je postave, isprobao je sve igrače tokom tri dana i to će u predstojećoj sezoni biti najveći dobitak za sve prvotimce.
 
"Fridrihshafen je pokazao na celom turniru zavidan nivo odbojkaške igre, kojoj i mi težimo, i zasluženo je osvojio prvo mesto. Što se nas tiče, mi smo igrali dobro tokom sva tri dana, čak i u ovoj utakmici koju smo izgubili. Naravno, uvek ima mesta za napredak, tome treba težiti. Generalno sam zadovoljan pripremnim periodom i sada se okrećemo novoj sezoni", istakao je Slobodan Boškan.
 
Treće mesto zauzela je ekipa PAOKa koja je poslednjeg dana bila bolja od Pariz Voleja. 
 
Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vojin Ćaćić iz Fridrihshafena.
  • Milun

    27.09.2021 11:45
    To je to
    Evropaka Vojvodina pokazala prelepu igru na turniru. Jedva cekam da pocne prvenstvo
  • Vojvodinas iz centra

    26.09.2021 20:40
    Samo napred Voso, ima da i u Evropi napravimo zapazen rezultat naredne sezone.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.