VIDEO: Satelit protiv Limana - Mladost nadmoćna protiv Kabela u novosadskom prvoligaškom derbiju

Fudbaleri Mladosti sa Satelita ubedljivo su savladali Kabel, rezultatom 4:0, u 9. kolu Prve lige Srbije.
Gradski rivali su se po prvi put susreli u Prvoj ligi Srbiji i znatno bolju igru pokazala je Mladost je, koja ima odličan start u debitantskoj sezoni u drugom rangu domaćeg fudbala. Nasuprot tome, Kabel je ozbiljan kandidat za ispadanje iz Lige.
 
Mladost je od samog starta imala inicijativu, kreirala napade i to se isplatilo u 24. minutu meča. Danilo Sekulić je primio loptu i uputio odličan udarac sa više od 20 metara. Golman Kabela nije mogao ništa da uradi u takvoj situaciji.
 
Na startu drugog poluvremena viđena je akcija sa malog fudbala. Igrači Mladosti su u nekoliko dodavanja izbacili iz igre odbranu Kabela, a na 2:0 je povisio bivši igrač tima sa Limana - Milan Vidakov. 
 
Iako je po prikazanom već bilo jasno da Mladost odnosi pobedu kući, to su potvrdili do 60. minuta meča, kada su zacementirali osvajanje tri boda. 
 
U 53. minutu dosta dobar slobodnjak izveo je još jedan bivši igrač Kabela, Zoran Karać, ali je Elesin uspeo da zaustavi taj udarac. Međutim, lopta se odbila do Markovića, koji nije imao težak zadatak, pa je samo prosledio loptu u nebranjenu mrežu Limanaca.
 
Drugi gol na meču protiv bivšeg kluba, u 59. minutu, postigao je Vidakov, koji je postavio konačan rezultat na 4:0 za Mladost. Mogla je razlika da bude i veća da je Mladost iskoristila nekoliko dobrih prilika.
 
Posle devet odigranih utakmica Mladost je druga na tabeli, sa 20 osvojenih bodova. Isto toliko ima i prvoplasirana Inđija, koja ima i bolju gol razliku u odnosu na novosadski klub. Nasuprot tome, Kabel je zakucan za dno, sa dva osvojena boda i gol razlikom 2:21. 
 
 
U narednom kolu Mladost igra protiv Loznice, a Kabel protiv Budućnosti.
  • Sivi dom

    27.09.2021 08:12
    @delije liman
    Zalutao si
  • Koksi

    26.09.2021 21:39
    Csk
    Mladost igra u Celarevu na stadionu CSK-a,dok ne bude gotov stadion na NN
  • fkm

    26.09.2021 21:12
    Ubise Satelicani snajperiste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport