Preminuo nekadašnji fudbaler Vojvodine Zoran Dakić

Nekadašnji fudbaler Vojvodine Zoran Dakić preminuo je danas u svojoj 81. godini.
Zoran Dakić je rođen 28. jula 1941. godine u Šapcu, gde je u dresu Mačve započeo fudbalsku karijeru. 
 
Potom je bio član OFK Beograda i deo najbolje generacije u istoriji tog kluba, a nakon toga je, u sezoni 1966/67, postao član Vojvodine, čiji je dres nosio sve do 1970. godine i za to vreme odigrao 137 utakmica.
 
Nakon Vojvodine, nastupao je za francuske klubove Rems i Ažaksio, a karijeru je završio 1975. godine u Proleteru iz Zrenjanina. 
 
Po završetku aktivnog bavljenja fudbalom, vratio se u Novi Sad, gde je živeo sve do svoje smrti. Njegov sin Željko Dakić je takođe igrao za Vojvodinu, sa kojom je 1989. godine osvojio titulu šampiona Jugoslavije.
 
Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.
  • Nebojša Radović

    14.10.2021 23:27
    Zbogom Čika Dakara
    Čika Dakara. Čovek sa keja, iz ulice Miloša Bajića. Sportista ceo svoj život. Sve klince iz kraja a koji sad imaju 40-50 godina, vaspitavao u sportskom duhu, pomogao, savetovao. Bio si divan, blag, zanimljiv, specifičan čovek. Laka ti crna zemlja čika Dakara. Dragi Željko i Srđane, moje saučešće.
  • Mi

    13.10.2021 23:35
    Podbarci
    Dakara neka vam je laka zemlja. Zao mi je sto su moja deca mala i što neće upoznati takvog divnog čoveka kakvog sam ja znao i koji mi je davao energiju samom svojom pojavom. Laka ti zemlja i lagan let sa golubovima. Saučešće porodici.
  • Strahinja

    13.10.2021 22:02
    Cika dakara carina
    Napusio nas je veliki covek voleo je fudbal vise od svega stalno je dolazio u vojni dom voleo je svoje unuke i sina vise od svega bio je slavan covek i ako ja imam samo 11 godina voleo sam ga ko svog dedu
    Moje saucesce. VOLIMO TE SVI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.