VIDEO: Kabel konačno slavio, ipak još na "dnu"

Fudbaleri Kabela ostvarili su prvu pobedu u sezoni na gostovanju Radničkom iz Sremske Mitrovice rezultatom 2:3 u okviru 12. kola Prve lige Srbije.
Golove za domaćine postigli su Ibrahim Mustafa u 27. i Predrag Vladić u 78, dok su strelci za goste bili Obuja Pius u 38. minutu, dok je Siniša Nijemčević postigao dva pogotka (45. i 71. minut).
 
Od samog starta Mitrovčani su nametnuli inicijativu, pa je gol sve do 27. minuta praktično visio u vazduhu, sve dok na precizan centaršut Matkovića sjajno nije odreagovao Mustafa koji smešta loptu iza leđa golmana novosadskog tima Vladana Elesina.
 
Nakon prvog pogotka ritam utakmice se promenio, pa su i igrači Kabela počeli sa sporadičnim napadima.
 
Ovi pokušaji urodili su plodom već 11 minuta kasnije kada je nakon pasa Martinkeviča, napadač Kabela Pijus uz odbitak od protivničkog igrača Radničkog dolazi do šanse koju rešava sigurnim udarcem u donji desni ugao golmana Bursaća.
 
Ipak, u poslednjem minutu prvog dela igre, najboljem mogućem trenutku za postizanje pogotka, Kabel dolazi do prednosti nakon odbitka koji je sa ivice šesnaesterca udarcem u donji levi ugao gola Radničkog smešta Siniša Nijemčević.
 
Poput prvog, i drugi deo igre domaći su počeli bolje i agresivnije. Dobra igra i napadi ipak ih nisu doveli do pogotka, ali su doneli kontranapad Kabela.
 
Kontra Novosađana u 70. minutu išla je preko Martinkeviča koji je fantastičnom dugom loptom pronašao Kljajića koji ulazi u kazneni prostor, gde ga obara Abubakar Sadik.
 
Bez razmišljanja sudija Marko Gnjatović pokazuje na belu tačku, a sa penala treći gol Kabelu donosi ponovo Siniša Nijemčević u 71. minutu.
 
Da gledaoci na stadionu u Sremskoj Mitrovici mogu da gledaju neizvesnu završnicu obezbedio je Predrag Vladić, koji je posle kornera i skoka Rajkovića uspeo da smesti loptu u mrežu Elesina.
 
Upravo Elesin je i razlog zbog kojeg su igrači Kabela sačuvali prednost i došli do prve ovosezonske pobede, jer je u poslednjim minutima meča tim Radničkog stvorio nekoliko prilika, koje je sjajnim odbranama osujetio upravo golman Kabela.
 
 
Prvom pobedom u 12 utakmica Kabel je došao do svog šestog boda, ali se još uvek nalazi na poslednjem mestu, dok su ispred njega ekipe Grafičara sa bodom više, Zlatibora sa tri boda više i Timoka koji ima pet osvojenih bodova više od novosadskog drugoligaša.
  • Nenad

    12.10.2021 14:04
    Jasno
    Oslobodili se Snajpera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport