Novosadska liga: Slavija skočila na drugo mesto, Šajkaš ne posustaje

Deseto kolo Novosadske lige donelo je ukupno 22 gola iz osam odigranih susreta, dok je čak na tri utakmice bilo četiri ili više pogodaka.
Novosadska liga: Slavija skočila na drugo mesto, Šajkaš ne posustaje
Foto: Pixabay
Ekipa Šajkaša nastavila je sa odličnim partijama, a u ovom kolu svoju vrhunsku formu potvrdili su u duelu sa Futogom. 
 
Favorizovani lideri gostovali su u Futogu, ali u čitavom prvom poluvremenu nisu mogli da slome otpor domaćina.
 
Ipak, posle 10 minuta u nastavku Živanov je doneo prednost gostima.
 
Od tog momenta Futožani su pali, a gosti iz Kovilja nisu propustili šansu da to iskoriste, pa su ipak na kraju naneli ubedljiv poraz domaćim fudbalerima.
 
Milanović je u 68. minutu duplirao prednost gostiju, a već sedam minuta kasnije Zaov je postavio konačan rezultat 0:3.
 
Fudbaleri Šajkaša na taj način nastavili su pobednički niz, pa im je ovo četvrti trijumf u nizu posle koga se nalaze na prvom mestu sa 26 osvojenih bodova.
 
Koviljčane u stopu prate fudbaleri novosadske Slavije koji su i u ovom kolu slavili. 
 
Ovaj put u goste na Salajku stigla je ekipa ŽSK-a iz Žablja, ali je ulogu favorita opravdala domaća ekipa.
 
Novosađani su došli do pobede postizavši golove u najboljim trenucima utakmice, prvi je delo Glišića u poslednjem minutu prvog dela igre, dok je drugi postigao rezervista Vučković u 48. minutu.
 
Trećim trijumfom u nizu fudbaleri Slavije dospeli su na drugo mesto tabele gde sa 24 boda "kasne" samo dva boda za vodećim Šajkašem.
 
Najefikasnija utakmica ovog kola odigrana je u Temerinu gde je ekipa TSK-a savladala ekipu Jugovića sa 3:2.
 
Prvi gol na meču i jedini u prvom delu igre postigli su domaći igrači preko Stričevića u 27. minutu.
 
Turbulentno drugo poluvreme koje je donelo čak četiri pogotka obeležili su pogoci Prolića u 62. minutu za 2:0, zatim odgovor Kaćana preko rezerviste Kasapinovića samo minut kasnije, da bi Tomić u 73. minutu povisio na 3:1 za domaće.
 
Konačan rezultat postavio je Kasapinović svojim drugim pogotkom na meču.
 
Ekipa Fruškogorca iz Sremske Kamenice igrajući protiv Tatre prokockala je vođstvo koje je stekla u 14. minutu preko Bogdanova. Naime, Kobiljski pogocima u 45. i 53. minutu doneo preokret za Tatru, da bi bod Kameničanima iščupao Radaković pogotkom u 88. minutu.
 
Rezultati ostalih utakmica desetog kola Novosadske lige su: Bačka - Crvena zvezda 1:1, Dinamo - Omladinac 2:2, Jedinstvo - Petrovaradin 0:1, Fruškogorski partizan - Borac 0:1.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.