Vojvodina odlučila da sprovodi odluku iz 1941. godine, navijači nezadovoljni finansijskim izveštajem

Izveštaj o aktuelnoj finansijskoj situaciji FK Vojvodina usvojen je danas na sednici Skupštine u Veterniku.
Vojvodina odlučila da sprovodi odluku iz 1941. godine, navijači nezadovoljni finansijskim izveštajem
Foto: 021.rs
Sednici najvišeg klupskog tela prisustvovalo je 49 od ukupno 55 članova Skupštine.
 
Nakon što nije prihvaćen predlog člana Skupštine Dragana Veljkova da se iz predloženog Dnevnog reda izbaci tačka 5, koja se tiče izveštaja o aktuelnoj finansijskoj situaciji FK Vojvodina, odnosno nakon što je većinom glasova odlučeno da predloženi Dnevni red bude prihvaćen bez ikakvih izmena, članovi Skupštine koji su glasali protiv usvajanja predloženog Dnevnog reda su napustili sednicu.
 
Ona je nastavljena nakon petnaestominutne pauze i uz prisustvo ukupno 28 članova najvišeg klupskog tela, pri čemu je njih 21 bilo lično prisutno u sali, dok su preostalih sedam članova bili zastupljeni preko punomoćnika sa urednim punomoćjem za zastupanje.
 
Nakon što je izveštaj o radu podneo predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić, izveštaj o aktuelnoj finansijskoj situaciji u klubu je podneo generalni direktor Dušan Bajatović, koji je prisutnim članovima Skupštine predočio najvažnije podatke iz finansijskoj izveštaja za 2020. godinu, kao i u vezi sa pozajmljenim finansijskim sredstvima klubu i donacijama finansijskih sredstava klubu od strane fizičkih i pravnih lica počev od prvog januara 2021. godine.
 
Odlukom prisutnih članova Skupštine, izveštaj o aktuelnoj finansijskoj situaciji u klubu je jednoglasno usvojen.
 
Nakon generalnog direktora Dušana Bajatovića, izveštaj o sprovođenju plana razvoja sportskog sektora FK Vojvodina podneo je sportski direktor Ljubiša Dunđerski, dok je izveštaj o radu omladinske škole "Ilija Pantelić" podneo direktor omladinske škole FK Vojvodina Duško Grujić.
 
Skupština FK Vojvodina takođe je konstatovala ostavku donedavnog člana Upravnog odbora kluba Slobodana Milutinovića, podnetu u martu ove godine, a takođe i donela odluku da se ubuduće sprovodi odluka doneta na sednici Skupštine kluba održane još 1941. godine, kada je tadašnji saziv Skupštine usvojio odluku da se praznik Đurđevdan (6. maj) obeležava kao zvanična krsna slava FK Vojvodina.
 
Navijači nezadovoljni finansijskim izveštajem: Nastavljeno sistemstsko urušavanje Vojovodine
 
Ujedinjeni navijači fudbalskog kluba Vojvodina optužili su večeras skupštinsku većinu da je usvojila falsifikovani finansijski izveštaj za 2020. godinu i dodali su da su zbog toga napustili današnju sednicu Skupštine kluba.
 
Oni ukazuju na to da je za navedeni izveštaj revizor dao negativno mišljenje.
 
"Osnovni razlog za izražavanje mišljenja sa rezervom, Nezavisnog revizora "Prva revizija" je neslaganje sa prikazom finansijskih izveštaja FK Vojvodina na dan 31.12.2020. godine. Osnove za mišljenje sa rezervom su da rukovodstvo Kluba nije izvršilo procenu obezvređenosti ulaganja. Na osnovu raspoloživih isprava, Revizor nije bio u mogućnosti da proceni nadoknadivu vrednost ulaganja u iznosu od 63.189.000 dinara, niti uticaj obezvređenja učešća u kapitalu na priložene finansijske izveštaje Kluba za 2020. godinu", navode navijači.
 
Oni dodaju da rukovodstvo Kluba nije obezbedilo sprovođenje postupka nezavisne potvrde stanja, te da revizor nije bio u mogućnosti da utvrdi mogući uticaj na finansijske izveštaje za 2020. godinu.
 
Navijači dodaju i da rukovodstvo Kluba nije omogućilo uvid u knjige izdatih i primljenih računa za 2020. godinu.
 
Ujedinjeni navijači Vojvodine dodaju da su obavestili predsednika skupštine, da uz poziv za sednicu, istovremeno nije dostavljen materijal za predloženi Dnevni red, osim za Tačku 6, te su stoga inicirali da se predloženi Dnevni red ne usvoji, odnosno predložili su da se zakaže nova Skupština Kluba, za koju bi materijal sa predloženim Dnevnim redom bio dostavljen članovima Skupštine u skladu sa Statutom, odnosno Poslovnikom o radu Skupštine FK "Vojvodina" Novi Sad.
 
Na ovaj način, članovima Skupštine bio bi omogućen redovan rad, odnosno stvorili bi se uslovi da Skupština radi i odlučuje u punom kapacitetu, dodaju navijači.
 
"Do konačne pobede - uprava napolje", poručili su Ujedinjeni navijači Vojvodine.
  • Vlada

    23.10.2021 10:22
    Kakva sprdnja od kriminala, sektašenja i loptanja.
  • Uprava Napolje

    22.10.2021 13:36
    Deda cita napisani govor na skupstini, dotakli smo dno sa ovima, mulj ... najgora uprava ikada, Cvetko Ridjosic da se vrati.
  • Dojava

    21.10.2021 17:48
    Pivo za Dundjerskog
    A Ljubiša Dundjerski, dno dna kluba,svojim životnim potezima uništi klub.Pa koja je pojačanja on doveo,smešno.Trebao je još i sina da dovede.Ubiće nas,živi bili pa videli.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.