Voša nakon preokreta pobedila Radnički 1923

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na svom "Karađorđu" ekipu Radničkog 1923 rezultatom 3:1 (0:1) u 13. kolu Super lige Srbije.
Voša nakon preokreta pobedila Radnički 1923
Foto: Jelena Grlić
Strelci za Vojvodinu bili su Vukadinović, Simić i Čović, dok je jedini pogodak za goste postigao Trifunović.
 
Pred početak utakmice, minutom ćutanja odata je pošta nedavno preminulim bivšem fudbaleru Vojvodine Zoranu Dakiću i nekadašnjem golmanu Radničkog iz Niša Draganu Panteliću.
 
Vojvodina je prvi put pripretila već u trećem minutu, Mrkaić je nakon dodavanja Veljka Simića gađao prvi ugao, ali je njegov udarac zaustavio golman Lukić. Radnički je uzvratio iz slobodnog udarca, Nemanja Tomić je šutirao sa tridesetak metara, ali direktno u golmana Simića.
 
Vojvodina je imala još dve dobre prilike, a najbolju je propustio Jeličić koji se iznenada našao pred golom, ali je sa peterca promašio gol.
 
Dominaciju Vojvodine gosti su presekli iznenadnim golom, u 35. minutu Tomić je proigrao Trifunovića koji je poslao loptu pod prečku za 0:1.
 
Domaći fudbaleri su zaigrali mnogo bolje u drugom poluvremenu, a već u 48. minutu Vukadinović je uspeo da postigne pogodak za 1:1 efektinim udarcem sa 18 metara.
 
Taj pogodak podigao je samopouzdanje igračima Slavoljuba Đorđevića, koji su ubrzo uspeli i potpuno da preokrenu rezultat. U 55. minutu Čović je spustio loptu do Mrkaića, koji je gađao glavom, na odbijenu je naleteo Simić i sa peterca pogodio za 2:1.
 
Nastavila je Vojvodina da stvara šanse, Topić je oprobao šut sa distance, ali stativa je sačuvala gol gostiju.
 
Nakon niza napada Vojvodine, Radnički je uzvratio u 64. minutu, kada je Tomić odlično gađao iz slobodnog udarca, a lopta je prošla tik pored stative.
 
Nova kazna usledila je tri minuta kasnije, Simić je pobegao odbrani Radničkog, pretrčao je golmana Lukića, koji ga je oborio i napravio penal, a precizan za 11 metara bio je Nemanja Čović.
 
Kapiten Vojvodine imao je još dve solidne šanse, Topić se još jednom oprobao sa distance, ali promene rezultata nije bilo.
 
Nakon ovog trijumfa, Vojvodina je peta na tabeli sa 20 osvojenih bodova.
  • Srpska Atina

    25.10.2021 07:07
    Nedelja je svanula
    Politika u klubu,politika na tribini.
    Lepo ste se uklopili oko politike ali ne možete da se dogovorite i zato se ne volite.
    Vi ste najbitniji,ostalih 400 000 koji ne dolaze nisu važni.
  • Sp.direktor

    24.10.2021 21:50
    Dolazi odmah
    Dundjerski dovedi i sina iz Spartaka.Pa zaokruzi prelazni rok,koji je nikad gori u istoriji kluba.Danas je od pojacanja samo jedan bio starter.
  • Vojvodinas iz centra

    24.10.2021 20:33
    Drago mi je zbog Vosine pobede. U sredu dolazim na stadion da bodrim Vojvodinu protiv Jagodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.