Voša savladala Proleter u gradskom derbiju

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Proletera rezultatom 1:0 (1:0) u 14. kolu Super lige Srbije.
Voša savladala Proleter u gradskom derbiju
Foto: FK Vojvodina
Strelac jedinog pogotka na meču bio je Miljan Vukadinović u 10. minutu.
 
Voša je krenula ofanzivno od samog početka, prvi udarac ka golu Proletera uputio je Veljko Simić u trećem minutu, a već u 10. "stara dama" je povela. Nakon lepe akcije, Zukić je uputio pravovremeni poprečni pas kroz peterac, tamo se na pravom mestu našao Vukadinović koji je i uz malo sreće savladao golmana Petrića.
 
Gosti su pripretili nakon primljenog gola, Tomović je uputio oštar centaršut kroz peterac, a Evandro je zakasnio i propustio potencijalnu veliku šansu.
 
Usledio je nešto mirniji period meča, a onda je u 26. minutu Topić oprobao udarac sa distance, na mestu je bio golman Petrić.
 
Proleter je preuzeo inicijativu u finišu prvog poluvremena i na startu drugog, kada su domaći i imali dva ozbiljna pokušaja. U 50. minutu Mitrović je snažno šutirao sa skoro 30 metara, lopta je prešla za malo iznad prečke, da bi već u 54. i Tomović imao dobru šansu, na mestu je bio Nikola Simić. Mitrović je i u 56. minutu pokušao sa nešto bliže udaljenosti, Simić je upisao još jednu intervenciju.
 
Proleter je nastavio da pritiska i u 66. minutu je bio najbliži izjednačenju, ali je Nikola Simić impresionirao sa dve fenomenalne parade. Prvo je zaustavio udarac Tomovića sa nekih 12-13 metara, odbio je loptu u korner, nakon kojeg je glavom gađao Evandro, ali je Simić još jednom sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.
 
U 80. minutu Proleter je stvorio novu opasnu situaciju pred golom Vojvodine, Evandro je šutirao nakon duplog pasa, ali je dobro reagovala odbrana „stare dame“.  U nadoknadi vremena Vojvodina je imala još jednu veliku priliku, Kabić je šutirao sa desetak metara, ponovo se istakao golman Petrić.
 
Vojvodina je sačuvala prednost i upisala novu pobedu za četvrto mesto na tabeli Super lige Srbije.
  • Vojvodinas iz centra

    02.11.2021 14:31
    Volim Vojvodinu i navijam za nju ali ovo sto se trenutno desava u klubu je tuzno. Juce je bilo nekoliko stotina gledalaca, zaista je zalosno da jedan tako veliki klub kao je Vosa vise ne zanima skoro nikog. Oni koji dodju na stadion se muce jer su tribine prazne, kvalitet fudbala los a trzavice unutar kluba nikad vece. Nadam se da ce se situacija popraviti u dogledno vreme ali nisam bas optimista po tom pitanju.
  • Klisa

    01.11.2021 22:42
    Videli smo novosadski fudbal gde se nalazi. Najuža rodbina nije došla da gleda ovaj raspad od sporta. Tako i treba, neka vide da nikog ne zanimaju...
    Jeza od fudbala.
  • Slavko

    01.11.2021 21:22
    Namešteno. Bolje ekipa je Proleter ,samo da im naprave stadion na Klisi i igrace evropu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.