Odbojkaši Vojvodine ubedljivi protiv Spartaka iz Ljiga

Odbojkaši Vojvodine NS seme savladali su u sedmom kolu Superlige ekipu Spartaka iz Ljiga 3:1 i tako uknjižili nova tri boda.

Meč je Vojvodina počela u postavi Vilimanović, Zečević, Simić, Rudić, Mehić, Bajandić i libero Negić i prvi set je odigrala u jednom dahu.

Na startu je stekla visoku prednost i povećavala je do kraja. Međutim, u nastavku je došlo do opuštanja i pada koncentracije u redovima domaćina, dok je sa druge strane Spartak zaigrao opušteno, motivisano, bez pritiska. 
 
Vodili su gosti sve do polovine seta (7:3, 12:8, 16:13), kada je sjajnim servisom David Mehić doneo svojoj ekipi izjednačenje, a onda i preokret – 17:16. Priliku je u ovom delu utakmice dobio i Aleksandar Bošnjak. 
 
Iako su uspeli Novosađani da reše i ovaj period meča u svoju korist, slabija igra nastavila se i u trećem setu. Menjao je Boškan pri vođstvu Ljižana, pa su u igru ušli Luka Čubrilo, Parapunov i Vujović. 
 
Donekle je to donelo boljitak crveno-belima, ali nije bilo dovoljno za razigrane goste. Ipak, osvajanje počasnog seta bilo je sve što je Spartak mogao da uradi u Novom Sadu. Ostavio je Boškan na terenu Čubrila i Vujovića, dok se na poziciju korektora vratio Zečević. 
 
Četvrti set odigrala je Vojvodina nešto slično prvom, sigurno, odgovorno i sve vreme kontrolisala je igru uz visoko vođstvo.
 
"Moram reći da su Ljižani dobro i požrtvovano igrali, ali opet mi kao ekipa koja pretenduje na osvajanje svih domaćih trofeja ne smemo sebi dozvoliti uspone i padove. To je ono što mi je smetalo u ovom meču. Ali i to se dešava, ne možete uvek da odigrate na maksimumu. Mislim da je naš najveći problem bio to što smo potcenili protivnika", poručio je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.
  • Marinko Kokvic

    13.11.2021 20:03
    Dobro je, pobedili smo ljigavce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.