Vaterpolisti Vojvodine bolji od Naisa, vaterpolistkinje pobedom krenule u odbranu titule

I muška i ženska ekipa Vaterpolo kluba Vojvodina ostvarile su na Slanoj bari ubedljive trijumfe u domaćem prvenstvu.
Vaterpolisti su u sedmom kolu Superlige očekivano bili bolji od Naisa 21:12 (3:2, 4:4, 6:2, 8:4).
 
Crveno–beli su zabeležili drugu pobedu, a imaju još i jedan remi i četiri poraza.
Iako gledajući konačan rezultat izgleda da je ekipa trenera Miroslava Bajina bila dominantna protiv Nišlija, to nije bio slučaj u prve dve četvrtine. 
 
Tada je domaćin bio u egalu, promašio je dva peterca, nije realizovao nekoliko zicera, a Nais je u jednom trenutku i poveo (4:5).
U drugom poluvremenu je već bilo drugačije i Vojvodina je zaigrala onako kako je trebalo od početka. U tom periodu napunila je mrežu gostiju sa još 14 golova i lako stigla do pobede. 
 
S druge strane, nije ostvarila ono što je zamislila, a to je da dobije Nišlije sa 11 razlike. Valis je savladao Nais sa toliko golova viška i s obzirom na to da će se upravo sa Valjevcima crveno–beli boriti za šestu poziciju, ova gol-razlika bila je veoma važna.
 
Novosađani će od četvrtka, 18. novembra, do nedelje, biti domaćini prvog turnira Regionalne A1 lige. U grupi B snage će odmeriti sa zrenjaninskim Proleterom, Zemunom, Triglavom iz Kranja, Zadrom i ekipom POŠK iz Splita.
 
Vaterpolistkinje bolje od Partizana 
 
Vaterpolistkinje Vojvodine krenule su u odbranu titule ubedljivom pobedom nad Partizanom u Prvoj A ligi – 15:8 (5:3, 5:1, 1:2, 4:2). 
 
Izabranicama Slađane Drezgić gošće su parirale samo na početku susreta, kada su imale i gol prednosti (1:2) ali su Novosađanke potom strpljivo povećavale prednost da bi na poluvremenu već bile u lepoj poziciji pošto su vodile 10:4.
 
 
Do kraja su uspešno održavale vođstvo.
 
– Generalno, posle svake prve utakmice nisam potpuno zadovoljna. Ono što su prikazale igračice je daleko od onoga što znam da mogu, ali nadam se da će igra biti mnogo bolja kako prvenstvo i Kup budu odmicali. Mogu da kažem da je ovog puta dobar deo bio igrač više, što nam je u prošlosti bila najveća mana – istakla je Slađana Drezgić.
 
Sledeće subote Vojvodinu očekuje derbi sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.