Novosađani predstavljaju Srbiju na Svetskom tekbol prvenstvu

Svetsko tekbol prvenstvo biće održano od 8. do 11 decembra u gradu Gljivice u Poljskoj, objavio je izršni odbor Svetske tekbol federacije (FITEQ).

Srbiju će na prvenstvu predstavljati Bogdan Marojević, Nikola Mitro i Maja Umićević, koji su se za to izborili tokom dvodnevnih turnira u Novom Sadu i Beogradu, u junu i avgustu.

Do sada su održana tri svetska tekbol prvenstva, a Mitro i Marojević poneli su titule svetskih šampiona i vicešampiona 2018. i 2019. godine.

Pored toga, Marojević i Mitro su na gran pri takmičenju koje je u okviru European Teqball Tour održano od 5. do 7. novembra u mestu Chelm u Poljskoj, u dubl kategoriji pobedili aktuelne svetske prvake Čabu Banjika i Adama Blažovića. 
 
Takođe, Nikola Mitro je u paru sa Majom Umićević na istom turniru osvojio zlato u kategoriji miks-dubl, pobedivši u finalu Čabu Banjika i Žanet Janiček.
 
Marojević i Mitro su aktuelne svetske prvake pobedili i krajem septembra na turniru u mestu Červia, u Italiji, a Mitro i Umićević su tada u Srbiju poneli srebro u kategoriji miks–dubl.
 
Tekbol se igra na specijalnom zakrivljenom stolu. Evropski olimpijski komitet (EOC) objavio je početkom juna da će tekbol biti uključen u program Evropskih igara 2023. godine u Krakovu, kao jedan od 16 sportova koji se igraju za medalju. Očekuje se da 2028. godine u Los Anđelesu, tekbol postane i olimpijski sport.
  • Alexej

    19.11.2021 23:11
    Bravo ljudi
    Teqball je sport koji kida u svetu, i jakkko mi je super da vidim da ga ima kod nas. Gledao sam letos ispred "Promenade", i dobro to izgleda skroz. Ajmo, Srbija!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport