Odbojkaši Voše upisali osmu pobedu zaredom

Odbojkaši Vojvodine upisali su i osmu pobedu u nizu pošto su u derbiju osmog kola Superlige na gostovanju savladali ekipu Radničkog 3:1
Odličnim servisom otvorili su Novosađani ovaj meč, poveli su 5:1, a dobra igra i u ostalom elementima donela im je konstantnu prednost sve do polovine ovog perioda. 
Ipak, tada je domaćin uzvratio sa servis linije, što je uslovilo nešto lošiji prijem, ali i slabiju efikanost u svim segmentima.
Najpre Kovač, a onda i Tuhti servisom su doneli Radničkom izjednačenje, a onda i preokret. Parapunov je odmah vratio prednost crveno-belima, još jednom su izjednačili Kragujevčani, ali na servis Parapunova, a posle kontre Bajandića, došla je Vojvodina do set lopte (24:22). Za 25:23 i 1:0 u setovima tačku je u napadu stavio Parapunov.
 
Međutim, onako kako su gosti počeli prvi set, tako su Kragujevčani krenuli u drugom i uspeli da održe nivo igre sve do kraja tog perioda meča. Istina, u redovima Novosađana došlo je do pada u igri, pa su greške, nedovoljna agresivnost i dekoncentrisanost samo dodatno pomogli domaćinu. Na tren je Vojvodina izjednačila, ali je Radnički bio uporan i rešen da realizuje taj set u svoju korist. Menjao je Boškan, pa su u igru umesto Nemanje Čubrila i Lazara Bajandića ulazili Andrej Rudić i Nikola Vujović. Ipak, to nije bilo dovoljno za preokret.
 
Nakon 1:1, novosadski strateg vratio je startnu postavu, a u trećem delu utakmice na terenu je postojao praktično samo jedan tim. Koliko je Vojvodina dominirala potvrđuje i krajnji rezultat seta – 25:9. Igrali su Simić i saigrači odlično u svim elementima, a posebno efikasni bili su u bloku. Neizvesnost i puno lepih i dugih akcija doneo je četvrti set. Lomio se rezultat sve do polovine seta, naboja je bilo na obe strane terena, toliko da su oba trenera dobila po žuti karton. 
 
Kada je Vojvodina uspela da prelomi i dođe do visoke prednosti sigurno je da je malo ko očekivao maratonsku završnicu. Imali su Novosađni i 20:16 i 22:18, ali su nakon toga popustili, dozvoli protivniku da ih opet poremeti servisom, koji je malo po malo krckao zaostatak. Nisu realizovali crveno-beli ni nekoliko izglednih prilika, pa su od gotovog napravili veresiju. Radnički ne samo da je izjednačio, nego je stigao i do set lopte. 
 
Ipak, sačuvali su puleni trenera Boškana mirnoću, bili su strpljivi i uporni u nameri da iz Kragujevca ponesu tri boda. Kapiten Simić odigrao je važne poene ne samo u ovom delu utakmice nego i u celom duelu. Na kraju je Bajandić bio siguran na servisu, Vojvodina se dobro branila, pa je konačno meč loptu realizovao u napadu Parapunov za 32:30 i pobedu od 3:1.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.

Rekordna pobeda košarkaša Vojvodine

Košarkaši Vojvodine su u 29, pretposlednjem, kolu Košarkaške lige Srbije, nakon uverljive igre u tri četvrtine utakmice, savladali zemunsku Mladost sa 97:57.

Remi Voše i Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine odigrali su večeras na svom terenu nerešeno 1:1 protiv Čukaričkog, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.