Vojvođanski jug: Novi Sad sa Šponjom na čelu do titule jesenjeg šampiona

RFK Novi Sad jesenji je prvak Vojvođanske lige Jug, četvrtog ranga domaćeg fudbala.
Vojvođanski jug: Novi Sad sa Šponjom na čelu do titule jesenjeg šampiona
Foto: 021.rs

"Kanarinci" su krenuli da nižu ubedljivije rezultate po prelasku Vladimira Šponje iz Jedinstva u redove tima sa Detelinare.

Novi Sad se za "zimovanje" na prvom mestu Vojvođanske lige Jug izborio u poslednjem kolu, pošto je na svom terenu savladao temerinsku Slogu, rezultatom 3:1.

U strelce su se upisali Mitrović i Balabanović dva puta, dok je jedini pogodak za goste postigao Grujić.
 
 
Na ruku žuto-plavima ide i to što je Donji Srem, njihov do sada najveći rival u borbi za lidersku poziciju, neočekivano izgubio, rezultatom 5:1, od slabije plasiranog Veternika. I sve to se dogodilo na terenu Donjeg Srema.
 
Već na poluvremenu bilo je 3:0 za Veterničane, a strelci su bili standardni - Kitić, Ušćumlić i Čičić. U drugih 45 minuta Kitić i Ušćumlić su uspeli još dva puta da ubace loptu u mrežu za potpuni potop Donjeg Srema. Počasni pogodak za domaćina, koji nije ublažio katastrofu, postigao je rezervista Bojić.
 
 
Kiks Donjeg Srema iskoristio je Hajduk iz Divoša, koji je bio ubedljiv na gostovanju protiv Mladosti iz Bačkog Jarka, slavivši sa 5:0. Time su Divošani iskočili na drugo mesto u šampionatu.
 
Jedinstvo iz Rumenke je loš deo šampionata završilo pobedom nad Slobodom iz Donjeg Tovarnika, rezultatom 1:0. Ipak, to nije bilo dovoljno da Lazar Dabižljević i tim iz Rumenke nastave saradnju.
 
U ostalim utakmicama igrali su: Sloga (E) - Dunav 5:0, Radnički - Podunavac 0:2, Cement - Radnički (Šid) 0:2, Indeks - Budućnost 1:1.
 
Novi Sad je na čelu sa 33 boda, a prate ga Hajduk sa 31 i Donji Srem sa 30 bodova. Indeks je osmi na tabeli, Veternik 10, a Jedinstvo 12. Na začelju se nalaze Radnički, Mladost i Dunav.
 
Takmičenje se nastavlja u martu 2022.
  • Posla

    24.11.2021 16:20
    Za sve
    Sloga je pustila Novi Sad
    Poslednja tri kola neregularna..
    Izbačeni iz kladionice
    Šponja nema veze sa rezultati, sve je korumpirano

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport