Novosađanin predvodio Srbiju do prvog međunarodnog trofeja u "Fifi"

Profesionalni igrač "Fife" Miloš Majdevac iz Novog Sada, u paru sa Milošem Krunićem doneo je Srbiji trofej na međunarodnom takmičenju u igrici "Fifa 22" u Budimpešti.
Novosađanin predvodio Srbiju do prvog međunarodnog trofeja u "Fifi"
Foto: 021.rs

Na takmičenju koje je organizovano u okviru mađarskog "V4 Future Sports" festivala, nagradni fond iznosio je 25.000 evra, a ekipa iz Srbije takmičila se u grupi B u kojoj su im protivnici bili Hrvati, Rumuni i Mađari. 

Format ovog takmičenja, sa EA Sports-ovom licencom, bio je takav da se igralo u parovima, dva na dva. 
Iako je većina reprezentacija na takmičenje došla predvođena dvojicom pro igrača, u taboru srpske reprezentacije nalazio se samo jedan profesionalac. Iz tih razloga oni su smatrani autsajderima na takmičenju.
 
 
Ipak, posle grupne faze u kojoj je tim iz Srbije ostvario maksimalan učinak, postalo je jasno da prognoze nisu tačne. 
 
U sredu, poslednjeg takmičarskog dana Srbija je poražena u prvom meču od ekipe Poljske, pa je svoju šansu morala da traži kroz "gubitnički kostur". Nakon toga Majdevac i Krunić ostvaruju dve pobede u odlučujućim utakmicama u kojima su nakon postignutog "zlatnog gola" u mečevima doigravanja sa takmičenja eliminisali Češku i revanširali se Poljacima za poraz. 
 
U velikom finalu Srbija ostvaruje pobedu nad domaćom reprezentacijom Mađarske i samim tim postiže najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji "Fifa" scene na ovim prostorima.
 
 
Brstimir - Fifa kao profesija
 
Jedini srpski profesionalni igrač "Fife" Miloš Majdevac, poznatiji pod nadimkom "Brstimir" poslednjih godina najbolje je rangirani Balkanac na takmičarskoj sceni u ovoj igrici.
 
Iako je trenutno bez angažmana, Miloš je donedavno bio član Esports tima Crvene zvezde, dok je sada u potrazi za novim ugovorom u inostrastvu. 
 
Sam trofej, kaže "Brstimir", može u budućnosti mnogo značiti za srpsku, ali i čitavu balkansku scenu profesionalnih igrača.
 
"Ovaj uspeh je neverovatan, pogotovo ako imamo u vidu to da smo na takmičenju predstavljeni kao autsajderi. Nadam se da će ovaj rezultat doprineti popularizaciji igrice na profesionalnom nivou kod nas", poručuje Majdevac za 021.rs.
 
 
Iako mnogima igranje fife ne deluje kao profesija, dodaje Brstimir, za bavljenje istom na najvišem nivou potrebno je uložiti vremena gotovo isto kao i za neke "ozbiljnije" poslove.
 
"Moja strast prema Fifi datira još od pre 11 godina, dok se istom na takmičarskom i profesionalnom nivou bavim od 2017. godine. Da bi se nastupalo na ovako visokom nivou, svakog dana je potrebno uložiti višečasovni trud i posvetiti se treniranju. Tek tada mogu da se očekuju rezultati", priča "Brstimir".
Majdevac je u dosadašnjoj karijeri već postizao sjajne rezultate na takmičarskom nivou, pre svega o svajanjem nemačke Preisgeld lige iz 2019. godine i trećim mestom na kvalifikacionom turniru Mančester Sitija godinu dana ranije.
 
"Brstimir" je već četiri godine konstantno visoko pozicioniran na svetskim rang listama kompetitivne "Fifa" scene, a gotovo redovno nalazi se među najboljih 100 igrača sveta. 
  • Grundfos

    27.11.2021 22:26
    ??
    Profesionalni igrač fife predvodi Srbiju? E,Srbijo na šta si spala.
  • ××

    27.11.2021 20:25
    Fifa...
  • Tupac

    27.11.2021 19:35
    Bravo momci, još kad bi Srbi znali nesto o gejmingu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.