Odbojkaši Voše startuju u Ligi šampiona, prva prepreka Berlin

Odbojkaši Vojvodine igraće večeras protiv Berlina prvi meč grupne faze Lige šampiona.

Novosađani gostuju u glavnom gradu Nemačke, gde su doputovali u ponedeljak. Prvi susret Voša ima sa Berlinom, a u grupi D nastupaju još i Zenit i Benfika.

Šef stručnog štaba Slobodan Boškan kaže da su se dobro odmorili i da su lepo trenirali, te da će u sredu imati trening u čuvenoj Maks Šmeling hali, gde ih uveče očekuje utakmica.

"Berlin jeste favorit, ali očekujem da mi odigramo dobro, napadnemo ih servisom i budemo agresivni u napadu i odbrani. Oni igraju dobro blok i odbranu, imaju dobre napadače. Servisom možemo da olakšamo sebi, kako bismo se lakše branili. Treba da budu motivisani zbog protivnika i takmičenja. Najvažnije mi je da mi budemo na maksimumu. Mislim da nam je to falilo i prethodne dve utakmice. Takođe nas je uzdramalo neigranje Parapunova, koji dosta znači u napadu, generalno igrački i čini mi se da se posle toga nismo brzo snašli. Sad je već prošlo vremena i moramo bolje. Znam da u toj našoj najboljoj igri možemo mnogo i to ću tražiti od igrača", poručuje Boškan.
 
Tehničar Luka Čubrilo poznaje halu u kojoj će nastupiti, kao i tim Berlina, s obzirom na to da je jedan deo karijere proveo u nemačkoj ligi. Kako navodi, svaka utakmica je teška i na njemu i njegovim saigračima je da se adaptiraju. 
 
"Mladi igrači imaju priliku da igraju protiv dobrih svetskih igrača i to je i više nego dovoljan motiv. Igrao sam u ovoj hali i znam da atmosfera može biti zaista dobra i vrela, što opet može da motiviše. Berlin je skup stranaca, ali imaju i dobre mlade nemačke igrače, koje znam od ranije, a sada su sazreli. Trener im je Francuz protiv kojeg sam igrao, dizač svetski poznati Grankin, korektor Amerikanac. Motiva ima na pretek i treba uživati u igri. Trener Boškan nam je i ranije objašnjavao na kojem nivou treba da igramo svi zajedno da bi to bila jedna lepa slika o našem klubu. Idemo da se borimo, da svako od nas pruži više od sto odsto, pa dokle nas to odvede, do pobede što da ne", zaključuje Čubrilo.
 
Utakmica između Vojvodine i Berlina igra u sredu, u 19:30 časova, sa direktnim prenosom na Areni sport 2. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport