Proleteru oduzeta pobeda od 2:0, Slanobarci se žalili na odluku Superlige

Pobeda Proletera nad Radničkim od 2:0, Superliga Srbije registrovala je službenim rezultatom u koristi Nišlija, 3:0.
Proleteru oduzeta pobeda od 2:0, Slanobarci se žalili na odluku Superlige
Foto: Jelena Grlić

U pitanju je utakmica poslednjeg kola jesenjeg dela šampionata, u kojoj je Proleter golovima Ninkovića i Tomovića u prvom poluvremenu ostvario pobedu. Ostvarili su Slanobarci pobedu, ali ne i bodove.

Odlukom direktora Superlige Srbije Aleksandra Pivića, meč je registrovan u korist Nišlija, a razlog je što fudbaleri Proletera nisu imali lekarske preglede za sedmoricu prvotimaca. 

Radnički je to saznao i žalio se kod direktora takmičenja, pa su utakmicu dobili za stolom. Proleter je podneo žalbu komisiji zbog ove odluke. 
 
"Šokirani smo odlukom direktora takmičenja Zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije da nam se oduzmu tri boda osvojena na terenu u duelu sa niškim Radničkim. Oduzimanje tri boda su gruba povreda prava na pravično suđenje i predstavlja povredu odredbi Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FŠ i Propozicija takmičenja Superlige Srbije. Naša osnovna zamerka je nemogućnost da se izjasnimo o spornim lekarskim pregledima koji su doveli do odluke o oduzimanju bodova. Odgovorno tvrdimo da posedujemo sve dokaze o važećim lekarskim pregledima na dan odigravanja utakmice", navodi se u žalbi Proletera, prenosi Dnevnik.
 
Kako se dodaje, uprkos pokušajima da se direktoru takmičenja dostave dokazi, on je, ignorišući to, presudio u korist druge strane.
 
"Odluka je doneta na osnovu nepotpunog činjeničnog stanja, bez šanse da se branimo i odbranimo, a što nam je po Ustavu Republike Srbije zagarantovano pravo. Očekujemo da drugostepeni organ usvoji žalbu i poništi odluku čime bi utakmica 21. kola protiv niškog Radničkog bila registrovana na najpravedniji način, onako kako se završila na terenu, pobedom Proletera od 2:0", zaključuje se u žalbi.

Ukoliko se računaju tri boda osvojena protiv Radničkog, Proleter se nalazi na devetom mestu u šampionatu, sa 27 bodova, koliko imaju i Nišlije, koje su zbog bolje gol razlike na sedmom mestu na tabeli.

  • komedijaši

    03.02.2022 17:51
    u kokezanerskom maniru
    Koliko ovaj "Brodarac" sa Slane Bre, unazad par godina, mućka i mešetari sa Ivicom iz Niš, malo su im bodova i oduzeli... Još, samo Recka da dovedu za trener, pa su komplet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport